Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Új kar: fogorvos-tudományi

Önálló kar lett a korábbi fogászati és szájsebészeti klinikából. A fogorvos-tudományi kar a Szegedi Tudományegyetem tizenkettedik karaként, öt tanszékkel működik majd.
A Szegedi Tudományegyetem tizenkettedik karaként bejegyezték a fogorvos-tudományi kart. Az erről szóló értesítést a napokban vehette kézhez Fazekas András, az egyetem fogorvos-tudományi szakának vezetője, aki azt mondja: akár ettől a héttől képesek lesznek az önálló működésre, hiszen már csak az adminisztratív formaságok és az egyetem szenátusának jóváhagyása van hátra.

– A fogorvosképzés tanulmányi követelményei eltérnek az általános orvosokétól. Az oktatás tartalma továbbra sem változik, de a kari rendszerben sok minden leegyszerűsödik – magyarázta a professzor. Hozzátette: a fogorvosképzés rendkívül anyag- és szakemberigényes, mégsem lesznek az önállósodás után nehezebb anyagi helyzetben. Az általános orvostudományi és a fogorvos-tudományi kar szétválasztásáról már megkezdődtek a tárgyalások. Az önálló működés feltételei most is adottak, készen van a struktúra is, mely szerint a kar öt tanszéket foglal magában. Akár már holnap kitehetnék a Tisza Lajos körúti intézmény homlokzatára az új táblát: Szegedi Tudományegyetem Fogorvos-tudományi Kar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint mindenki maga irt szúnyogot

Egyszer volt összehangolt szúnyogirtás Csongrád megyében – és lehet, hogy utoljára. A múlt… Tovább olvasom