Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Új képzési rendszerről a VTV-ben

Az új képzési rendszerről szól a VTV Szeged műsora pénteken este fél nyolctól. A felsőoktatás átalakul, megszűnik a főiskola- egyetem szerinti differenciálódás.
Az új képzési rendszerről szól a VTV Szeged műsora pénteken este fél nyolctól. A felsőoktatás átalakul, megszűnik a főiskola- egyetem szerinti differenciálódás. Aki diplomához szeretne jutni, egy háromszintű képzési rendszerbe lép be 2006 őszén. A bacheler, a master és a doktori képzés egy 3+2+3 éves tanulási szakaszt jelent. Sok a nyitott kérdés: melyik diploma lesz államilag finanszírozott, mi lesz a tanárképzéssel, a 3 év után is továbbtanulni akarók hol, milyen szakokon folytathatják tanulmányaikat, hol lehet majd elhelyezkedni ezekkel a diplomákkal. A VTV Szeged péntek esti magazinja ezekre a kérdésekre is választ keres.

A stúdióban vendégek lesznek: a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, a leginkább érintett karok dékánjai, a Radnóti, valamint a Ságvári gimnázium igazgatója. Kérdéseiket a nézők is feltehetik az adás egy órája alatt az 558-986-os telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédi irodákba törtek be

Betörtek az egyik legnagyobb szegedi ügyvédi irodába. A tolvajok átkutatták az összes helyiséget,… Tovább olvasom