Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Új kerékpárutak a Csongrádi sugárúton

Elterelésre és útszűkületre kell számítani hétfőtől Szegeden a Csongrádi sugárút egy szakaszán. Néhány nap alatt kerékpárutakat alakítanak ki és két kereszteződésben balra kanyarodó sávokat jelölnek ki.
Szegeden a Csongrádi sugárút Bercsényi és Rózsa utca közötti szakaszán közlekedő autósoknak elterelésekre és útszűkületekre kell számítani hétfőtől. A közel egy kilométeres részen kerékpárutakat alakítanak ki, mely része lesz a sándorfalvi úttól Szentmihályig húzódó EuroVelo11 jelű nemzetközi kerékpáros útvonalnak. Az útburkolathoz nem nyúlnak, csak a sávokat festik át és a forgalmi rend megváltozik.

A nagykörúttól a Rózsa utcáig a jelenlegi széles burkolatú útszakasz gyakorlatilag két sávos útként működik, mivel a külső sávokat parkoló járművek foglalják el. A kerékpársávokat a forgalmi sávok szélességének kis mértékű csökkentésével alakítják ki. Mindkét haladási irányban a belső sáv az autósoké marad, mellette haladhatnak majd a kerékpárosok. A legkülső sávot csak parkolásra használhatják a gépjárművek.

Az átszervezéssel a Kecskeméti és a Gém utcánál a balra kanyarodók a továbbiakban nem tartják fel az egyenesen haladókat, mivel az említett kereszteződésekben önálló balra kanyarodó sávokat létesítenek.
A Bercsényi utca és a nagykörút közötti rövid szakaszon az út szélén lehet majd kerékpározni. A szakemberek a jövő hétre tervezett átalakítástól az autós, a kerékpáros és a keresztező gyalogos közlekedés biztonságának jelentős növekedését várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: nem az áremelésekre

A Fidesz-MPSZ szegedi önkormányzati frakciója a mai közgyűlésen nem szavazza meg a meleg víz és a… Tovább olvasom