Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Új kivitelezőre vár a Vedres szakközépiskola

A csődbe ment Délépítő Zrt. levonulása miatt félbeszakadt a Vedres szakközépiskola felújítása. Az új közbeszerzési eljárás pályázatának leadási határideje május 2-a, az eredményhirdetésre további egy hetet kell várni. Információink szerint eddig öt cég jelentkezett. Az építkezés május közepén folytatódhat.
A Délépítő Zrt. februárban jelentette be, hogy nem tudja tovább folytatni a Vedres szakközépiskola felújítását. Az építőipari cég levonulása után az épület rekonstrukciós tervezői felmérték, hogy mi készült el az eredeti kiírási dokumentációnak megfelelően, majd újra kiírták a közbeszerzési eljárást. Információink szerint eddig öt cég jelentkezett.

A gyorsított közbeszerzési eljárás pályázatának benyújtási határideje május 2-a, eredményhirdetés május 9-ére várható. Amennyiben sikeres lesz az eljárás, május 17-én vonulhat fel az új kivitelező – tudtuk meg Szentgyörgyi Pál alpolgármestertől. – A műszaki tervek nem módosultak, a korábbi teljes beruházásra vonatkoznak, csupán a jelenlegi állapotokhoz igazítottuk őket – tette hozzá az alpolgármester. Az önkormányzat eredetileg 560 millió forintról szóló szerződést kötött a Délépítővel, de miután a kivitelező csődbe ment, a felszámolóval kell megállapodniuk az eddig elvégzett munkák kifizetéséről. Az elszámolásra majd csak a teljes beruházás végén kerülhet sor, mert az önkormányzat kivonja a végösszegből az időközben felmerült károk többletköltségeit.

A rekonstrukció várhatóan a 2008-as tanév végére készül el. Az épület V alakja közé zsibongók épülnek az udvarra, korszerű öltözőt és büfét alakítanak ki, az akadálymentesítést az alagsortól a tetőtérig egy beépített lifttel oldják meg. A tetőtérbe kabinetek, könyvtár, olvasó- és gyakorló termek kerülnek. A nyílászárók, a burkolatok is megújulnak csakúgy, mint az informatikai hálózat.

– A tanárok és a diákok is türelemmel és megértéssel viselik azt az állapotot, hogy négy helyszínen tanítunk. A Vedres kollégiumában, a Dózsa- és a József Attila-iskolában nyugodt körülmények között dolgozunk, csupán a főépületben kell toleránsabbnak lennünk egymáshoz – állítja Dobó László, iskolaigazgató. A szakközépiskola vezetése csupán egyéves, a felújításból fakadó kellemetlenséggel számolt, de az új helyzet miatt két teljes tanévet kell kibekkelniük.

Az iskola iránt ugyanakkor töretlen az érdeklődés – idén háromszoros volt a túljelentkezés a Vedresbe –, hiszen a szülők továbbra is biztos jövőt látnak az építőiparban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet múzeumigazgatót választani

Elhárult minden akadály: kilenc hónap után kiírhatja a megyei önkormányzat a Móra Ferenc Múzeum… Tovább olvasom