Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Új kötelező biztosítás

Szeged - Október végén várhatóan tizennégy társaság teszi közzé a 2008-as évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifáját. Ezzel újra kezdetét veszi az ügyfelek megnyerésért folytatott kampány. Mivel július elején változott a kormányrendelet, több módosításra is oda kell figyelnünk.
Ezentúl például az ismeretlen járművel okozott károkat is megtérítik, ha azok halálos vagy súlyos sérüléssel jártak. Külföldön elszenvedett autós károk esetében pedig a károkozó biztosítója ellen már itthon is indítható kereset. Emellett választhatunk, hogy kárigényünkkel a külföldi károkozót, vagy annak biztosítóját keressük meg. Továbbra is van lehetőség a kötelező biztosítás szüneteltetésére, sőt ennek feltételei kedvezőbbek lettek: a szüneteltetés maximális időszaka hat hónap maradt, ám a legrövidebb időszakot már nem köti ki a rendelet. Hatálya pedig immáron nem a bejelentést követő hónap első napjától, hanem a bejelentés napjától érvényes.

Változás az is, hogy a kárügyintézés idehaza már nem húzható el a végtelenségig: amennyiben egyértelmű a felelősség, és a kár nagysága megállapítható, a biztosítónak három hónapon belül konkrét kártérítési javaslatot kell tennie. Az év végi kampányt pedig az a változás érinti a legjelentősebben, hogy ezentúl biztosítóváltás esetén a bónusz-malusz igazolásokat nem az ügyfélnek, hanem az új biztosítónak kell beszereznie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges irodaház épül Szegeden a híd lábánál

Szeged - Olyan irodaház épül Újszegeden, a Bertalan híd lábánál, amilyen még nincs a városban. A… Tovább olvasom