Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

''Új lakásba költöztem''

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a szegedieket december hátralévő napjain.
„Több nagy dolog is történt velem ebben az esztendőben, például az, hogy sikerült új lakásba költöznöm. Egyébként most már biztos vagyok benne, hogy soha nem vennék még egyszer újonnan épült társasházban lakást magamnak, mert sok gondom volt ezzel. Többször elgondolkodtam azon, ha én úgy dolgoznék az üzletemben, mint egyes mesteremberek, akkor hamar lehúzhatnám a rolót.

Az, hogy az új lakásba beleőszültem, nem keserít el, mert nagyon optimista vagyok, és boldoggá tesz, hogy az a munkám, amit szeretek. Az optimizmusomat az is erősíti, hogy aki nálunk megfordul, elégedetten távozik. Vannak olyan vásárlóink, akik akkor is bejönnek hozzánk, ha nem akarnak csokrot venni, csak üldögélnek negyed órát a fotelben. Beszélgetünk.

Furcsa, hogy soha nem készültem virágkötőnek, de így hozta a sors, és ezt egyáltalán nem bánom. Úgy 15 évvel ezelőtt gyakran lejártam a közeli virágüzletbe segíteni. Takarítottam, vágtam a virágokat. Aztán elkezdtem a főiskolát, de egy év elég volt ahhoz, hogy rájöjjek: nem az én világon. A virágpiacra mentem dolgozni, időnként megkötöttem egy-egy csokrot. Ebből szerelem lett, hat éve nyitottam meg a saját üzletemet.

Ami nagyon szép és emlékezetes volt ebben az évben: ismerőseink felkértek arra, hogy Hollandiában az esküvőjükön dekoráljunk. Hollandia a virágok hazája, így nagy izgalommal vártuk az októberi kézfogót. Jól sikerült. A jövő év nagy feladata az üzlet felújítása, azt kívánom, hogy ez is szépen sikerüljön."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy cég adott két ajánlatot a tenderen

Négy cég két ajánlatot nyújtott be a szegedi busztenderre, amelynek tegnap járt le a határideje. Tovább olvasom