Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

''Új lakásba költöztünk''

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
„Ha ilyenek lesznek a család elkövetkező évei, akkor nagyon elégedett lehetek. Az idén a másfél szobás lakásból egy plusz hármasba költöztünk, és új autót vásároltunk. Az igazsághoz tartozik: mindent hitelre vettünk, manapság készpénzért magyar nem tud vásárolni. Elértük, hogy a lányomnak és fiamnak külön szobája van, erre azért volt szükség, mert jövőre már mindketten iskolába járnak.

A munkahelyem nem túl népszerű, hiszen a Szegedi Közlekedési Társaság autómentő és -elszállító üzletágánál dolgozom. Naponta konfliktushelyzeteket kell megoldani, ami higgadtsággal elérhető. Ha idegesek az emberek, normálisan kell visszaszólni, és végül általában megértik, hogy nem mi alkottuk a szabályokat. Úgy vagyok vele, ha nem én végezném ezt a munkát, akkor lenne más, aki vállalná. Ezenkívül havonta néhány alkalommal hétvégenként trolit is vezetek, hiszen 1991-ben már ez volt a munkám. Lehet, hogy aki csak úgy ismer, mint a futball- és kézilabda-mérkőzések törzsszurkolóját, furcsállja a higgadtságomat. A pálya szélén jó volt szurkolni, levezetni a feszültséget. Azért mondom mindezt múlt időben, mert az ominózus októberi Pick-kupameccs után – amikor néhány pofont kaptam – én lettem a hibás: azóta nem megyek ki a hazai mérkőzésekre.

Ezzel legalább meccsenként néhány ezer forintot megspórolok, ugyanis a szervezés nem kevés pénzbe került. Idegenben viszont ott vagyok: havazásban elutaztunk Komlóra vagy vonattal Ukrajnába a visszavágóra. Feledhetetlen élmények voltak!

A családdal Soltvadkerten és Balatonon töltöttük a szabadságot, de az igazi feltöltődést Battonya jelenti – a feleségem nagymamájánál."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pont kerülhet a pofozkodás végére

Újra meghallgatnak két villamosvezetőt, ami után lezárják a gyermekbántalmazással kapcsolatban… Tovább olvasom