Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Új orvosi eszközök Makón és Szegeden

A makói Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ és a Szegedi Tudományegyetem újszülöttosztálya is részesült a K&H Gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékű támogatásában.
A makóiak 609 ezer forintot, a szegediek 2 millió 146  ezer forintot fordíthatnak eszközbeszerzésre.

– A pályázat révén beszerzett eszköz, az újszülött-melegítő és újraélesztő asztal a klinikán született koraszülöttek és patológiás újszülöttek biztonságos első ellátását teszi lehetővé, szabályozható, állandó hőmérsékletet, megvilágított környezetet biztosítva. Ilyen eszköznek rendelkezésre kell állnia az összes olyan műtőhelyiségben, ahol császármetszést végezhetnek, illetve minden szülőszobán annak érdekében, hogy az újraélesztés késedelem nélkül megkezdhető legyen. A rendelkezésre álló eszközeink közül a legfiatalabb 18 éves. Így hatalmas segítséget jelent, hogy a K&H Gyógyvarázs ilyen új eszközzel segítik munkánkat – mondta Orvos Hajnalka, az újszülöttosztály vezetője.

A makói intézményben pedig olyan műszert vásároltak, amelynek köszönhetően fájdalommentesen és rövid idő alatt végezhetők el azok a diagnosztikai eljárások, amelyek az emésztési zavarok, krónikus hasfájások gyógyítását segítik elő.

Megyénkben az elmúlt 12 év alatt 17 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H Gyógyvarázs – összesen 22,7 millió forint értékben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pornográf képeket készített keresztlányáról a mindszenti férfi

A 44 éves R. Józsefnek 2014 decemberétől volt viszonya a 13 éves lánnyal. Súlyosan szeméremsértő… Tovább olvasom