Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Új plasztikkártya kell a kedvezményes utazáshoz

Szeged - A magasabb összegű családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban vagy vakok személyi járadékában részesülők augusztus 1-jétől csak új plasztikkártya felmutatásával utazhatnak kedvezményesen a Tisza Volán járatain. A korábbi, papíralapú igazolás érvényét veszti.
A kedvezményes utazást szolgáló, július végéig érvényben lévő igazolványt könnyű volt reprodukálni, és sajnos történtek is visszaélések. Az új, sorszámozott, hologrammal ellátott plasztikkártya sokkal biztonságosabb – tudtuk meg Kutyej Lajostól, a regionális államkincstár családtámogatási osztályvezetőjétől.

– Azoknak jár ilyen igazolvány, akik vagy akik után szüleik vagy eltartóik magasabb összegű családi pótlékot, illetve fogyatékossági támogatást kapnak. Ők azok, akik tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, vagy hozzátartozóról gondoskodnak. Az új hatósági iratot  a Magyar Államkincstár országosan az adatbázisban szereplő 259 ezer családnak még időben, június és július hónapban kiküldte, hogy augusztus 1-jére már mindenki használhassa. Számításaink szerint minden jogosulthoz eljutott az új kártya. Természetesen azon ügyfelek esetében, akik a lakcímváltozást nem jelentették be, az igazolványok postai kézbesítése akadályba ütközik, ütközhet, de ezt is orvosoljuk. Új kérelmek esetén az utazási igazolványt a támogatást megállapító határozattal egyidejűleg kézbesítjük – mondta az osztályvezető.

Ezt a hatósági igazolványt a városi tömegközlekedésben, valamint a Tisza Volán Zrt. helyi, helyközi és távolsági járatain lehet használni. Augusztus 1-jétől kizárólag az új irat érvényes a kedvezményes utazás igazolására, a személyazonosításra alkalmas dokumentum felmutatásával egyidejűleg.

Olvasóink írták

 • 8. 3ikutas 2010. augusztus 03. 14:39
  „Dodónak igaza van! Mert nem az a baj, hogy aki VALÓBAN RÁSZORULÓ annak adnak, csak hát ebben az esetben is jó sokan a rászorulók hátán potyáznak. Meg kell nézni hogy lehet az ilyen igazolásokhoz hozzájutni? Lásd a rokkant nyugdíjat és a rokkant kártyákat, ez is így müködik.”
 • 7. CID 2010. augusztus 02. 12:06
  „dodó : ha jól tudom szellemi fogyatékosoknak is jár, ha gondolod igényeld meg :)”
 • 6. úgyistudod 2010. július 31. 22:12
  „Dodó! Nekm sajnos van ilyen kártyám, de szerintem nem tudod, hogy csak akkor jár érte a kedvezmény, ha Veled van a gyerek! Magyarul, ha elviszem oviba: jár, de az ovitól a munkahelyig már nem...azaz úgyanúgy meg kell vennem a bérletet! Ez csak egy látszatsegítség! Lehet, hogy van aki ki tudja használni, de sajnos mi nem...és szerintem még sokan vannak így ezzel. Szóval nem kerülünk olyan sokba az adófizetőknek. De szívesen cserélnék egyébként azzal, akinek nincs ilyenje...mert ott egészség van helyette!”
 • 5. web 2010. július 31. 20:09
  „"A korábbi, papíralapú igazolás érvényét veszti. "
  Akkor beszéljünk arról, hogy az járta a szabályos utat eddig is, aki a hatósági igazolványa alapján ( a MÁK által kibocsájtott)-kapott a Volántól egy fényképes élfóliázott kártyát amit a Volán székházban lehetett kiváltani. Arról nem szól a tájékoztatás, hogy az az igazolvány amit kiállítottak 2013-ig, érvényes-e még? -Ugyanis a fogyatékossági felülvizsgálat ideje 2013. Ezt a cikket ezzel ki lehetne egészíteni a pontosítás érdekében!!!!!!!

  lehet, hogy egy hónap múlva -4. hozzászólás dodó 2010.07.31. 15:53 -is ezzel utazik.”
 • 4. dodó 2010. július 31. 15:53
  „259 ezer család az alsó hangon is egymillió "jogosult".
  Lehet, hogy nem is plasztikkártya, hanem az érdekeltek átvilágítása lenne a szükségesebb? Annak, aki nincs képben: helyközi járatokon 90 % kedvezmény, helyi járatokon díjmentes (adófizetői péznen való) utazás.”
 • 3. gretzki 2010. július 31. 15:36
  „Mi nem költöztünk, mégsem kaptuk meg....”
 • 2. Zsoltee0716 2010. július 31. 12:15
  „Magyarán az SZKT járatain még a régivel is lehet utazni!?

  http://www.tiszavolan.hu/Default.aspx?pg=ArticleDetail&id=369&sm=623&smi=87”
 • 1. daveedbrown 2010. július 31. 09:51
  „nekünk nem jött semmi, pedig van családi pótlékunk (igaz költöztünk, de át vagyunk jelentve)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitva a szabad strand és a Partfürdő

Pénteken megnyitott a Tisza újszegedi oldalán kialakított ingyenes szabad strand, és részlegesen a Partfürdő is. Egyelőre a fürdőben csak a gyógy ülőmedence üzemel. Tovább olvasom