Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Új Skodák a rendőrségnek

Rövidesen lecserélik a megye útjain futó rendőrautók többségét. Tegnap átadták azt a 13 új gépkocsit, melyek Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen kezdik meg a szolgálatukat.
Tizenhárom új gépkocsi sorakozott a megyei kapitányság udvarán. Fotó: Frank Yvette
A Belügyminisztérium két év alatt háromezer új rendőrautót állít szolgálatba az országban. Az első ezer darabot a napokban mutatták be Budapesten, a szükséges átalakítások után pedig a megyei kapitányságokon most helyezik üzembe ezeket. A tegnapi bemutatón 13 Skoda Octavia típusú rendőrautó sorakozott fel a megyei kapitányság udvarán, ahol Lukács János főkapitány adta át kollégáinak a járműveket. Mielőtt szolgálatba indultak volna, mind a 13 autó kék villogóját beindították és a jellegzetes hangkürtök is megszólaltak.

A főkapitány elmondta: december elején további 19 új kocsi érkezik a megyébe, és az év végéig 31 régi járművet vonnak ki a forgalomból. Ezek közül néhányat társszervezeteknek adományoznak, a többit elárverezik. A most érkezett kocsik közül hatot kap a szegedi, kettőt-kettőt a hódmezővásárhelyi és szentesi, egyet pedig a makói kapitányság, további kettő pedig a megyére kerül.

A Skoda Octaviákat bérli a rendőrség, és a karbantartást is a bérbeadó cég végzi. A kocsik három év alatt maximum 90 ezer kilométert futhatnak, ezt követően visszakerülnek a lízingcéghez, amely értékesíti a használt autókat. Jövőre várhatóan 32 autó érkezik a megyébe, így a most 123 darabból álló autópark közel fele új lesz.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fantom pofozkodott

Dózsa Gábor felfüggesztette tegnap a gyermekbántalmazással kapcsolatban indított vizsgálatot. Az… Tovább olvasom