Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Új színház születik Szegeden

Vígjáték, musical és balett avatja fel 2019 nyarán az újszegedi színpadot. Az 1200 fős, teljesen felújított játszóhelyen három saját bemutatóval készül a Szegedi Szabadtéri Játékok: Moliére komédiájával nyitják az évadot, ezt követi Brecht legnépszerűbb zenés darabja, a Koldusopera, majd a Hófehérke és a hét törpe családi mesebalett várja a legkisebbeket is. (X)
A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő éve egy különleges kihívást és lehetőséget tartogat: az újszegedi szabadtéri színpad ismét megnyílik 2019 júliusában. Az újszegedi műsor egyik különlegessége, hogy még sosem játszották ezen a színpadon egyik szerző darabját sem.

– Az a törekvésünk, hogy a szegedi nyári játékoknak ne csak egy helyszíne legyen, hanem méltó társa legyen a különleges természeti környezetben lévő újszegedi színpad is a Dóm térnek – árulta el Herczeg Tamás igazgató. – A kísérlet most arról szól, hogy az új évadunkat három olyan minőségi darabbal egészítjük ki, amely sok nézőt vonzhat a ligetbe. A végső cél az, hogy az újszegedi színpad kínálatát a Dóm téri bemutatók méltó párjává tegyük, hogy igazi színházi nagyhatalommá váljon a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadot a nagy sikerű Moliére-komédiák újabb darabja fogja megnyitni: Don Juan, a világirodalom legismertebb csábítója ismét női szívekre vadászik július 19-e és 21-e között.
Jelenet a Hófehérke és a hét törpe korábbi, budapesti előadásából. Fotó: Mezey Béla
Jelenet a Hófehérke és a hét törpe korábbi, budapesti előadásából. Fotó: Mezey Béla
Moliére vígjátékát követi egy izgalmas Brecht-musical, a Koldusopera. Bertolt Brecht egyik legsikeresebb darabja az eredetileg Londonban játszódó Koldusopera, amely a maga műfaji játékosságával a musicalek előfutára is egyben. Kurt Weill zeneszerző garantált dallamtapadást idéz elő a Koldusopera slágereivel, például a jól ismert Cápadallal. Ugyanilyen ismerősen csenghet a főszereplők, Bicska Maxi és Polly Peachum neve is – augusztus 2-án, 3-án és 4-én találkozhatnak is velük Újszegeden. A Koldusoperát Bocsárdi László, a színikritikai sikereket halmozó sepsiszentgyörgyi színház igazgatója viszi színpadra.

Az újszegedi évadot egy világszerte ismert történet koronázza, a Hófehérke és a hét törpe családi mesebalett. Harangozó Gyula koreográfiája és Kocsák Tibor zenéje kicsiket és nagyokat is elvarázsol. A balett nyelvén elmesélt történet augusztus 16. és 19. között négy estén át hozza el az újszegedi színpadra a Disney- mese báját, a klasszikus balett légies könnyedségét és a törpék Charlie Chaplint idéző komikumát. A gyerekek kedvéért a Hófehérke-előadások hamarabb, 20 órakor kezdődnek.

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hagynak halat a Mikulásnak a tavakban - December elejéig 1300 tonna halat költöztetnek a telelőkbe

Nem hagynak halat a Mikulásnak a tavakban - December elejéig 1300 tonna halat költöztetnek a telelőkbe
1300 tonna halat halásznak le a Szegedfish Kft.-nél októbertől december elejéig. A napokban a legnagyobb, 240 hektáros tónál dolgoznak a halászok, csak innen napi 20 tonna halat emelnek ki. Tovább olvasom