Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Új TEÁOR-számot kapnak a vállalkozók

Idén a hazai vállalkozásoknak arra is oda kell figyelniük, hogy megváltozik tevékenységük besorolása, új TEÁOR-számot kapnak.
Egy uniós rendelet miatt változik a TEÁOR és a szakmakódstruktúra, ezért a tevékenységi besorolások módosítását az adminisztratív nyilvántartásokban is át kell vezetni – közölte lapunkkal az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága. Az átsorolások megvalósítását nehezíti az a tény, hogy az új nómenklatúrák (TEÁOR ’08, szakmakód ’08) részletesebbek, és struktúrájuk lényegesen eltér a jelenlegiektől, ezért az esetek mintegy felében nem végezhető el automatikus átsorolás. A gazdasági szervezetek és a magánszemélyek többségét csak oly módon lehet besorolni, hogy az APEH megkérdezi őket.

Az új számok, a tartalmi meghatározások, valamint a fordítókulcsok a Központi Statisztikai Hivatal honlapján megtekinthetők. Az adóhatóság azokat a vállalkozásokat, amelyeket automatikusan – az adózók megkérdezése nélkül – át lehet sorolni, január 31-éig hivatalból megteszi. A többieknek azonban maguktól kell a változást bejelenteni, legkésőbb július 1-jéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csikorogva indult el a betegszállítás

Szeged - A mentők januártól csak életmentéssel, súlyos állapotú betegek ellátásával, kórházba szállításával foglalkoznak – a többi betegszállítást magáncégek végzik. Tovább olvasom