Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Új vallomás: a háromból csak egy gyilkosságot vállalt magára

Szeged - Új vallomást tett kedden a Csongrád Megyei Bíróságon a tavaly májusban Makón történt hármas gyilkossággal gyanúsított P. József. A 27 éves férfi csak egykori barátja megölését vállalta magára, a két nőt – állítása szerint – barátja szúrta le.
Új vallomással – a bíróság szerint a nyolcadikkal – állt elő a makói P. József. Azzal gyanúsítják a 27 éves férfit, hogy tavaly május 17-én brutálisan meggyilkolta a 21 éves Boros Noémit, annak 78 éves nagymamáját, Szűcs Pálnét, valamint a lány korábbi barátját, a fiú jó ismerősét, a 26 esztendős Siha Norbertet. A férfi büntetőpere tegnap reggel negyed 9-kor kezdődött meg – óriási médiaérdeklődés mellett – a Csongrád Megyei Bíróságon. A nyolc általánost végzett, a gyilkosság előtt hegesztőként dolgozó vádlott a vádirat ismertetése után Joó Attila bíró kérdésére azt mondta, „mindössze" Siha Norbert megölésében érzi magát bűnösnek.

Lapunkban többször beszámoltunk arról, hogy 2008. május 17-én szúrt és vágott sebekkel találtak meg három holttestet – a fent említett áldozatokét – Borosék Fűtő utcai házában, Makón. A bűncselekménnyel gyanúsított P. József a helyszínt halott barátjának gépkocsijával hagyta el, amit Hódmezővásárhelyen találtak meg.

A gyilkossághoz használt két kést a férfi útközben elhajította, majd Szegeden élő húgához buszozott. P. Józsefet másnap a szegedi Zátony sörözőben kapták el.

P. József a nyolcadik vallomásvariációval állt elő a tegnapi tárgyaláson. Fotó: Frank Yvette

P. József a nyolcadik vallomásvariációval állt elő a tegnapi tárgyaláson.
Fotó: Frank Yvette


„Nem egyedül öltem, nem egyedül követtem el!" – ezt ismételgette elfogása utáni első vallomásában P. József, aki akkor azt mondta, hogy Siha Norbert készült a lány megölésére, mivel az elhagyta őt, és nem akart kibékülni vele. Siha Norbert beavatta tervébe a 27 éves fiatalembert, majd egy hétig figyelték Noémiék házát. P. azt mondta, előbb Norbert lépett be az épületbe, amikor ő utána ment, a férfi már többször megszúrta Noémit. A „megbeszéltek" szerint ő is beledöfte a kést a lányba, arra azonban nem számítottak, hogy a nagymama is otthon lesz. A sikoltozásra belépő idős asszonyba előbb Siha Norbert, majd ő is beleszúrt. Végül dulakodni kezdett a két férfi, eközben halt meg Siha Norbert. Rá egy napra a gyanúsított megváltoztatta vallomását: azt állította, hogy nem vett részt a két nő meggyilkolásában. Június végén mindhárom gyilkosságot beismerte, majd később visszavonta vallomását.

A tegnapi tárgyaláson a vádirat elhangzása után a férfi úgy döntött, hogy újabb vallomást tesz. Eszerint őt a gyilkosság előtt pár perccel avatta be a részletekbe Siha Norbert. Arra a bírói kérdésre, hogy akkor miért vitt magával a bűncselekmény helyszínére egy 12 centi hosszú kést és váltóruhát, P. József azt mondta, hogy Siha Norbert buliba, szalonnasütésre hívta őt, a kés a hús és a kenyér felszeleteléséhez kellett. Váltóruha pedig azért volt nála, mert nem akart füstszagú maradni. Elmondása szerint azért ment be mégis Borosék házába, mert Siha Norbert megfenyegette: ha nem segít a gyilkosságban, elrabolja volt élettársát és gyermekét. Azt állította, hogy a két nőt Siha ölte meg, ő nem szúrt bele egyikükbe sem. Barátját viszont ő ölhette meg, bár a részletekre nem emlékezett.

A gyanúsított idős édesapja is ott ült a tegnapi tárgyaláson.
A gyanúsított idős édesapja is ott ült a tegnapi tárgyaláson.
Fotó: Frank Yvette

Joó Attila két órán át kérdezgette a gyilkosság előzményeiről, körülményeiről és az azt követő órákról P. Józsefet, aki a szünetben rendkívül idegesen arról beszélt ügyvédjének, hogy a bíró olyanokat kérdez, amiknek az ügyhöz semmi közük. A bíró kérdésére, miszerint miért nem beszélt eddigi kihallgatásain a szalonnasütéses verzióról, a 27 éves férfi azt válaszolta: rendkívül össze volt zavarodva. A következő négy tárgyalási napon tanúkat és szakértőket hallgatnak meg, elsőfokú ítélet leghamarabb május 21-én várható.

Önvallomás

„Nem volt olyan indokom, hogy a nénit és Noémit megöljem. Norbi kérte, hogy én is szúrjam beléjük a kést, de nem tettem meg. Norbit esés közben szúrhattam meg, de akkor már az életemért küzdöttem. Többször tettem vallomást, de abban az állapotban azt sem tudtam, mit kérdeznek tőlem. Megbántam, hogy elmentem Norbival. Áldozat vagyok" – olvasta fel tegnap a tárgyaláson Joó Attila P. József bíróságnak beadott önvallomását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi helyett IQ-teszt

Szeged - Emelt szintű érettségit kérne a diákoktól felvételi tantárgyukból az a néhány fizikus- és informatikushallgató, akit tegnap arra kértünk, értékelje a középszintű matek írásbeli feladatsorát. Tovább olvasom