Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Új városközpont Kisteleken

Kistelek - Az új művelődési központ tegnapi átadásával befejeződött a kisteleki városközpont rehabilitációja. Több száz millió forint uniós támogatással teljesen új képet kapott a belváros.
Lezárult a kisteleki városközpont tavaly tavasz óta tartó fejlesztése: 665 millió forintos uniós támogatással teljesen megújult a belváros. Az országban elsőként Kistelek nyert ilyen jellegű beruházásra pénzt, amelynek köszönhetően egy teljesen új tér jött létre a település szívében.

– Építészetileg egy zárt rendszert alkotott a belváros, ezt szabadítottuk fel a Szent István park megszépítésével, illetve azzal, hogy azt „körbegomboltuk" a felújított környezettel – fogalmazott Nagy Sándor polgármester. Mint elmondta: 17 elemet érintett a felújítás, illetve a bővítés. Két irodaház szépült meg, a polgármesteri hivatal, a könyvtár és a templom homlokzatát, valamint ez utóbbi tetőszerkezetét is felújították, a környező utcákban pedig 162 új parkolót alakítottak ki. A központban lévő Aqua Hotel és a szomszédságában lévő kisfürdő között látványos összekötő híd épült, a központi tér pedig az árkádokkal egyfajta lezárást kapott. Az új művelődési központot mint a beruházás utolsó elemét tegnap adták át.
Több száz millió forint uniós támogatással teljesen új képet kapott Kistelek belvárosa. Fotó: Frank Yvette
Több száz millió forint uniós támogatással teljesen új képet kapott Kistelek belvárosa.
Fotó: Frank Yvette

– A centrum kialakításával most már valóban városiassá vált a település – mondta a polgármester, aki hangsúlyozta: Kistelek életében még soha nem volt ilyen markáns városképváltozás, és valószínűleg nagyon sokáig nem is lesz.

Olvasóink írták

  • 2. Kuszkusz 2011. május 23. 14:18
    „Azért egy képgalériát megért volna a cikk, szerintem sokaknak fogalmuk sincs arról, hogy a kisvárosok is lehetnek olyan szépek mint a megyeszékhelyek, sőt!!!”
  • 1. Tivadar 2011. május 22. 10:41
    „Nagyon szep lett. Igazi orom a kozpontban setalni. Kivancsi vagyok, hogy az elbontott reformatos imahaz helyen mi fog epulni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyimesi Kálmán Szeged új díszpolgára, Pro Urbe-díjasok: Ormos Pál és Lonovics János

Parádés ünnepi műsorral kezdődött a Szeged napi ünnepi díszközgyűlés, amelyet a hídi vásár ünnepélyes megnyitója után a városháza dísztermében folytattak. Tovább olvasom