Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Új vezetők, hitelfölvétel, eladható lakások

A közgyűlés a lakástörvényben foglaltaknak megfelelően módosította az önkormányzati bérlakások és helyiségek elidegenítéséről szóló rendeletet. Így amennyiben a lakásbérlő nem él elővásárlási jogával, a lakás harmadik személynek lakottan elidegeníthető.
Tarján tervezett rehabilitációja kapcsán döntöttek a képviselők a terület új szabályozási tervéről. Beszámolót fogadtak el a város költségvetésének első félévéről, módosították is – harmadszor – a büdzsét. Ezzel a kórházban 26, a rendelőintézetben 29 közalkalmazotti álláshely szűnt meg. Egymilliárd forint hitelt vettek föl panelfelújításra.

Az Állami Számvevőszék pozitívan értékelte Szeged önkormányzatának működését – tájékoztatták a képviselőket. Elfogadták a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Kht. jövő évi üzleti tervét, amely 170 millió forint árbevétellel és 250 millió forint önkormányzati támogatással számol.

Kilenc fejlesztési pályázat került a közgyűlés elé – ezeket támogatták. Módosították az SZKT közszolgáltatási szerződését, így a cég például utat is építhet a városnak, továbbá az SZKT kezébe adták a reptér üzemeltetését. A Glattfelder tér megszépítésének tervét is elfogadta a testület. Döntöttek: a város jövőre is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz. Elfogadták a határozati javaslatokat a hajléktalanok téli krízisellátásáról.

Zárt ülésen választották meg a Ritek Rt. új vezérigazgatóját Kojedzinszky Richárd személyében, akit egy évre neveztek ki. A rendelőintézet vezetésére öt évre Tálosi László kapott megbízást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZKT: földön és égen

Felmondják a szegedi repülőtér üzemeltetőjével kötött szerződést, és a Dózsa Gábor vezette SZKT-t… Tovább olvasom