Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Új vizsgálati helyiséget adtak át a szegedi Onkológiai Klinikán

Szeged - Új vizsgálati helyiséget adtak át a Szegedi Tudományegyetem Onkológiai Klinikáján csütörtökön. A rendelőben a klinikai gyógyszervizsgálatokban résztvevő betegeket fogadják.
Thurzó László igazgató elmondta: jelenleg is több onkológiai gyógyszervizsgálat zajlik az intézményben, de hamarosan további öt-hat eljárásba kapcsolódnak be. Az új vizsgálóban naponta négy-öt beteget fogadnak, hogy elvégezzék a szükséges méréseket.

Magyarországon még szokatlan, hogy egy-egy betegség kezelésére alanyokat toborozzanak. Ettől függetlenül a saját beteganyagból is van elég jelentkező a különböző gyógyszervizsgálatokhoz - mondta Thurzó László.

Egy-egy vizsgálatba centrumonként csupán 8-10 beteg bevonására van lehetőség, aminek az az oka, hogy a gyógyszergyártó cégek általában nemzetközi tesztet végeznek, és ilyenkor világszerte akár 30-40 intézmény is bekapcsolódik a munkába.

Jelenleg Szegeden nagyjából 10 vizsgálat zajlik aktív beteg bevonásával, de mintegy 30 olyan tesztelés zajlott le, amelynek pácienseit nyomon kell követni, előkészületben pedig 6-7 vizsgálat van.

Olvasóink írták

  • 2. tol 2011. január 27. 21:30
    „honnan vették az új helyiségeket? Ez most egy gyógyszerkísérlet? Ma valahogy nehéz a felfogásom...Ja, hogy jön ide Botka?”
  • 1. Smerdis_of_Arshak 2011. január 27. 20:10
    „na mivan, itt még senki sem szidja Botkát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi háttér befolyásolja az érdemjegyet

Szeged - A nemrég nyilvánosságra hozott Nemzetközi Diákértékelési Program (PISA-felmérés) eredménye… Tovább olvasom