Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Újabb árhullám indulhat el a Tiszán

A napokban lehullott sok eső miatt az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hat szivattyútelepén rendelt el első fokú belvízvédelmi készültséget a megyében.
A napokban lehullott sok eső miatt az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hat szivattyútelepén rendelt el első fokú belvízvédelmi készültséget a megyében. A főcsatornák vízszintje emelkedett, szivattyúk dolgoznak az Algyő-Tisza–Gyála–Körös-éri, a Mártély–Tisza-Maros-zugi és a Sámson-élővízi szakasz telepein. A belvíz veszélyeztette települések közül Csongrád, Eperjes, Makó és Mártély rendelt el első fokú védekezést.

A belvizet levezető folyókon a folyamatos csapadék-utánpótlás tovább fokozta az áradást. Emelkedett a Tisza és a Körösök vízszintje, a folyókon tegnapig első fokú védekezés volt érvényben, de a Fekete- és a Fehér-Körösön már visszavonták a készültséget. A héten még nagy mennyiségű csapadék várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Tisza vízgyűjtő területein péntekig nagy esőzésekre és havazásra lehet számítani. A csapadék mennyisége elérheti a 15 millimétert. Ez újabb árhullámot indíthat el a folyón, valamint lelassíthatja a jelenlegi ár levonulását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi közgyűlési frakciók vezetői 2005-ről és 2006-ról

A szegedi közgyűlés kormánypárti képviselői folytatást, az ellenzékiek viszont változást várnak… Tovább olvasom