Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Újabb biogázüzem épül megyénkben

Sándorfalva - Klárafalván elkészült és megkezdte működését a biogázüzem. A Szegedi Tudományegyetem és a Démász a tapasztalok alapján újabb zöldenergiával működő erőmű felállítását tervezi 2009-ben Sándorfalva térségében.
Az üzem a klárafalvinál nagyobb teljesítményű lesz, 1-1,5 MW előállítására lesz képes. A folyamat során létrejövő hulladékhőt a közeli mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó üzemek fogják felhasználni. A beruházás költsége 1-1,2 milliárd forint, legfőbb haszna a környezetbarát energia előállításán kívül a környékbeli sertéstelepek hígtrágyájának felhasználása. Így például a szegedi Makkosház és az Északi városrész lakói megszabadulhatnak a nyaranta érezhető, kedvezőtlen széljárás esetén mindent átható bűztől. Az erőmű a trágyán kívül még mezőgazdasági hulladékot és cukorcirkot használ.

Olvasóink írták

  • 2. SP 2008. május 31. 11:42
    „A város északi felén sertéstelepek működnek nyitott hígtrágya szikkasztóval. Esténként a trópusi meleg trágyaszaggal keveredik és elönti a lakótelepeket. Ez nem elég? " A bűz elűz" . Muszály ezeket közvetlen a város mellett működtetni?”
  • 1. fazsa 2008. május 30. 16:08
    „fasza”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázezerből és másfél millióból is nyaralhat a család

Szeged - Másfél millió forintba kerül, ha egy négytagú család két hétig a portugál szigeten,… Tovább olvasom