Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újabb diszkont nyithat a Lidl mellett Szegeden

Szeged - Nagy építkezés kezdődött Móravárosi körút két oldalán. A vadaspark felől jövő ősszel kereskedelmi központ nyithat Tescóval és OBI-val, valamint üzlethelyiségeket és irodaházakat lehet bérelni. A Cserepes sor mögötti teleknek még nincs fix gazdája, információink szerint az ALDI költözik oda.
Másfél éve kezdődtek a találgatások, mi épül Móravároson a Szabadkai út–Móravárosi körút–Vadaspark lakópark és a vadaspark által határolt területen. Tavaly nyáron kereskedelmi és szolgáltató központról röppentek fel a hírek, rendezési tervet készített a város a majdnem tizenhárom hektáros ingatlanra. Szóba került Kika lakberendezési áruház, konkrétumokról azonban senki nem nyilatkozott. Idén februárban annyit lehetett megtudni, hogy két budapesti ingatlanforgalmazó cég – a Trade-Invest Kft. és a Carion Consulting Kft. – vette meg a területet; az államtól 315 millió forintért vásároltak, de egy magánszemély és egy cég is eladta nekik a telkét.

Néhány hete földmunkák kezdődtek a Móravárosi körút vadasparki oldalán, de nem csak ott. Építkeznek szemben is, a körút–Cserepes sor–Cserepes sori piac–Lidl és az olajkút által határolt ingatlanon.

Körforgalmak

Az alpolgármester elmondta, a Móravárosi körúton beruházó cégekkel úgy állapodott meg a város, hogy két körforgalmat is építenek. Egyet a Móravárosi körúton, az üzletközpont elé, és egyet a Móravárosi körút–Szabadkai út–Horgosi út kereszteződésébe.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, mindkét terület szabályozási tervét a következő közgyűlés tárgyalja, addig mást nem mondhat a szerződésekről. Elárulta még, hogy a körút két oldalán kereskedelmi egységek épülnek, ezeknek a helyét készíti elő az önkormányzat. A vadaspark felől közműcsöveket helyeznek át, a Cserepes sor oldalában is vezetéket építenek, valamint – hogy a Cserepes soron lakókat megvédjék az új bolt zajártalmaitól – hangszigetelő falat húznak fel.

A vadaspark felőli ingatlan új tulajdonosai – hat külföldi és magyar cég – Móravárosi Kereskedelmi Központ Kft. néven közös céget hoztak létre. Egyik ügyvezetője, a Trade-Investet is vezető Egenhoffer Péter nyilatkozott lapunknak: tervük van, engedélyük még nincs. A tizenegy hektáros telken 35 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot terveznek. Ebből tizenkét ezer négyzetmétert a Tescónak adtak bérbe, és kilencezer négyzetméter bérletéről tárgyalnak az OBI barkácsáruház-lánccal. Velük tizenöt-húsz évre szerződnek, a harmadik, kétezer-hatszáz négyzetméteres üzletközpontba pedig kisebb üzleteket várnak öt-nyolc évre. Ezenkívül két bérelhető irodaházat is felhúznak, valószínűleg az egyik aljába költözik a Burger King újabb étterme. A tervek szerint a hipermarket és a barkácsáruház jövő ősszel nyithat. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a Kikával is tárgyaltak, csakhogy ez az áruház venni akart területet és nem bérelni, emiatt nem szerződtek.

A Cserepes sor felőli építkezéssel kapcsolatos információinkat nem erősítették meg. A telekvásárlással is foglalkozó Óbuda–Újlak Ingatlanfejlesztő munkatársa, Rompos Richárd elmondta, valóban keresnek területet Szegeden, mégpedig a német ALDI hazai láncának. Az Óbuda-Újlak nem szerződött a várossal, a közgyűlési döntésre vár. Megkerestük az ALDI Magyarország Kft. fejlesztőmunkatársát is. Simon Páltól csak azt tudtuk meg, hogy három-négy, egyenként ezer-ezerötszáz négyzetméteres – Lidlhez és a Plushoz hasonló – diszkontáruházzal jönnének Szegedre. Nincsen még működő magyar üzletük, a régió első áruháza Gyulán épül.

Olvasóink írták

 • 3. czibolyáné seres timea 2008. október 21. 17:30
  „Tisztel Hölgyem-Uram!Ezuton szeretném megkérni önt(önöket),hogyha tudnának további információt küldeni részemre,hogy mikor és hol lehetne jelentkezni az aldihoz(szegedi) azt megköszönném!A szakmám ABC-eladó,gyakorlattal rendelkezem!Szeretnék a szakmámban elhelyezkedni,és ezért kérem az önök segítségét!Előre is köszönöm!Tisztelettel:Czibolyáné Seres Tímea”
 • 2. Vincze Edit 2008. október 15. 18:25
  „Tiszteletem mindenkinek! Érdeklődni szeretnék h. alkalmazottakat vesznek-e fel és hol lehet jelentkezni! Várom mielőbbi válaszokat!
  Tisztelettel: Edit”
 • 1. Tamara93 2008. április 29. 09:34
  „Jó napot kívánok. Érdeklődni szeretnék hogy pontosan mikor nyílik Szegeden az Aldi?
  Válaszukat várom Tamara”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges irodaház épül Szegeden a híd lábánál

Szeged - Olyan irodaház épül Újszegeden, a Bertalan híd lábánál, amilyen még nincs a városban. A… Tovább olvasom