Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Újabb egyetemistaverőt kaptak el a rendőrök

Mint arról lapunkban már többször is beszámoltunk, Szeged belvárosában, a Deák Ferenc utcában március 4-ére virradó éjjel egy egyetemistákból álló négyfős, és egy hasonló korú tíz-tizenkét fős, Árpád-sávos jelvényeket viselő csoport összeszólalkozott egymással.
Mint arról lapunkban már többször is beszámoltunk, Szeged belvárosában, a Deák Ferenc utcában március 4-ére virradó éjjel egy egyetemistákból álló négyfős, és egy hasonló korú tíz-tizenkét fős, Árpád-sávos jelvényeket viselő csoport összeszólalkozott egymással. A nagyobb társaságból néhányan az egyetemistákra támadtak, miközben gyáva zsidóknak titulálták a konfliktust elkerülni próbáló fiatalokat, akik az ütlegek után futásnak eredtek. A támadók végigüldözték az Oskola utcán a sértetteket, akik végül a Zrínyi utcai nonstop üzletbe szaladtak be. A megvert fiatalok – egyiküknek az arca felrepedt és a szája is megsérült – a bolt munkatársainak segítségével értesítették a rendőrséget.

Az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások után két nappal később a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves szegedi férfit. A fiatalember elismerte, hogy azok közé tartozott, akik agresszíven léptek fel az egyetemistákkal szemben, de tettét ittasságával magyarázta. M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a tervszerű nyomozói munka eredményeként néhány nappal később sikerült azonosítani egy, a csoportos garázdaság elkövetetésével megalapozottan gyanúsítható másik szegedi személyt is. A 23 éves T. P. tettét részben elismerte, és azt szintén alkoholos befolyásoltságával magyarázta. A rendőrség még két ismeretlen személyt keres, akik a rendelkezésre álló adatok szerint budapestiek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pont kerülhet a kórház és a klinika megállapodására

Korrigálja a múlt héten sok hibával megjelent betegbeutalási rendet az Egészségügyi Minisztérium. A… Tovább olvasom