Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Újabb érmekkel gazdagodott a Tátra téri templom kapuján található szőlőfürt

A Kass Baráti Kör tagjai helyezték el vasárnap a szegedi kis-panteonban Kass János arcképét ábrázoló érmét. Ugyanakkor Richter Ilona grafikusművész arcmását ábrázoló érme is a kapura került.
Tóth Sándor Munkácsy-díjas éremművész két újabb alkotását helyezték ki vasárnap ünnepélyesen a Tátra téri Szent Gellért Templom kapujára.

Kass János Kossuth-díjas grafikus, szobrász, bélyegtervező, Szeged város díszpolgárának arcképét ábrázoló érmet a Kass Baráti Kör tagjai helyezték el a szegedi kis-panteonban.

Az ünnepséget a 10-kor kezdődő szentmisén rendezték, amelyen előbb ismertették Kass János és Richter Ilona életrajzát, végül Koczor György, Ybl-díjas építész, a baráti kör tagja, valamint dr. Csákány Béla, az SZTE volt rektora laudációját hallgathatták meg a résztvevők.

Richter Ilona kiemelkedő tudományos illusztrátori munkássága mellett grafikusművészként megkapta a Munkácsy-díjat; jelenleg is Szegeden él.
Újabb éremmel gazdagodott a Tátra téri templom kapuján található szőlőfürt. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepő fordulat a plakátrongálás ügyében: új bizonyítékokat keres a bíróság

Meglepő fordulat a plakátrongálás ügyében: új bizonyítékokat keres a bíróság
Ötperces volt tegnap a Szegedi Törvényszéken a plakátok megrongálása miatt bűncselekménnyel vádolt szegediek másodfokú tárgyalása, amely ismét meglepő fordulatot vett. Tovább olvasom