Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Újabb fegyelmit indítottak Gaál ellen

Munkaügyi pert indított Gaál István (képünkön), a szegedi rendelőintézet volt főigazgatója volt munkahelye ellen, ez pedig újabb fegyelmi eljárást kezdeményezett. A rendőrség nyolc hónapja nyomoz ismeretlen tettes ellen a számvitel rendjének megsértése gyanúja miatt a rendelőintézet ügyében. A büntetőjogi felelősség várhatóan hamarosan személyhez köthetővé válik.
Pert indított volt munkahelye ellen Gaál István, akit fegyelmivel bocsátottak el a szegedi rendelőintézetből. Az egykori főigazgató – aki lemondása után tanácsadóként állt az intézmény alkalmazásában – a fegyelmi határozat hatályon kívül helyezését és közalkalmazotti jogviszonyának helyreállítását kérte a megyei munkaügyi bíróságon, ahol az előző héten kezdték el tárgyalni az ügyét. Gaál részletesen beszámolt a tárgyaláson arról, hogyan keletkezett több mint 500 millió forintos hiány a rendelőintézetben.

„Az intézmény finanszírozásából óriási összegeket vontak el, mi egy fillért sem tüntettünk el" – hangsúlyozta a volt főigazgató, akinek ügyében nem született ítélet. Indult viszont egy újabb fegyelmi eljárás a rendelőintézetben az egykori főigazgató ellen, mert mulasztásokat tártak fel a tavaly év eleji – ekkor még Gaál vezette az intézményt – gazdálkodással kapcsolatosan – tudta meg lapunk.

Értesülésünket megerősítette Tálosi László, a szakrendelő főigazgatója. A tavaly nyáron indított büntetőfeljelentések kapcsán Gaál csütörtökön azt mondta, őt eddig nem hallgatták meg sem gyanúsítottként, sem tanúként. M. Toronykőy Márta rendőrségi sajtóreferens arról tájékoztatott, hogy folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen a számvitel rendjének megsértése gyanúja miatt. Jelenleg az igazságügyi könyvszakértői véleményben foglaltakat vetik össze a rendőrség által beszerzett különféle bizonyító erejű okiratokkal. Az ügy ennek befejezését követően kerülhet majd abba a stádiumba, hogy a büntetőjogi felelősség személyhez köthetővé válik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis pártok szerint a nagyok elvitték előlük a szelvényeket

Hódmezővásárhelyen száll harcba a legtöbb képviselőjelölt az országgyűlési választásokon – a… Tovább olvasom