Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Újabb félmilliárd lakásfelújításra

Újabb közel 15 ezer lakás felújításának állami támogatásáról döntött tegnap Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
A program az úgynevezett iparosított technológiával épült, panel- és téglablokkos házak energiatakarékos felújításához, valamint a lakóépületek közvetlen környezetében lévő utak, parkolók, játszóterek, parkok korszerűsítéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. Az összeg a teljes bekerülési költség egyharmad részét finanszírozza, a fennmaradó kétharmad részt az önkormányzat és lakóközösségek egyenlő arányban adják.

Csongrád megyében a legtöbb támogatást, 548,7 millió forintot Szeged kapta, 1568 lakás felújítására. A miniszteri döntéssel az idén nyertes szegedi lakások száma összesen hat és fél ezerre emelkedett. Az állami támogatások összege pedig meghaladja a kétmilliárd forintot. Az idei nyerteseket is beleszámítva a program eddigi teljes működése során összesen tizennégy és fél ezer szegedi otthon energiatakarékos korszerűsítése valósul meg tizenegy milliárd forint állami és önkormányzati vissza nem térítendő támogatással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszázan fordítanak hátat a rendőrségnek a megyében

Csongrád megyében egy híján félszáz rutinos rendőr készül nyugdíjba, már valamennyien felmentésüket… Tovább olvasom