Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Újabb haladék a parkolóháznak

Szeged - Harmadszor kapott haladékot a Honvéd téri parkolóház építtetője: jövő tavaszra kell befejeznie a közparkolót. A nyilatkozó társtulajdonos szerint jól állnak; parkolni akár év végén lehet, a lakások tavasztól használhatók.
Áprilisban már kilátszott a gödörből a Honvéd téri parkolóház Szegeden, most pedig már az első emelet födémszerkezetén dolgoznak. A Zászló utca felőli társasház egyik részén egy, másutt két emeletet látni. Belül szerelnek az épületgépészek, a sokat emlegetett Tisza Lajos körúti egykori gödör helye hónapok óta felbolydult méhkashoz hasonlít.

Ehhez képest a pénteki közgyűlés újabb haladékot szavazott meg az ingatlan tulajdonosának, Grundagend Kft.-nek – 2008 és 2009 után harmadszor: a parkolóházat legkésőbb jövő március végére, a társasházat 2012 áprilisára kell befejeznie. Azért szól bele a város az építkezésbe, mert frekventált helyen lévő ingatlanról van szó, és a beruházót 150 közcélú parkolóhely kialakítására is kötelezték a közel 10 ezer négyzetméteres telek eladásakor. (A késést napi 50 ezer forint kötbérrel sújtaná a város.) A csúszást azzal indokolta a Grundagend, hogy a válságban hosszú időre hátráltatta őket az egyik bank késedelmes finanszírozása.

Ismét csúszik a parkolóház építése
Ismét csúszik a parkolóház építése.
Fotó: DM/DV

– Várhatóan nem kell teljesen kihasználnunk a haladékot; év végére lehet parkolni, és szerkezetkész lakásokat átvenni a Tisza-házban – nyilatkozta megkeresésünkre Gécs László, Grundagend Kft. társtulajdonosa. A parkolóház jövő évi és a 32 lakásos társasház 2012-es határidejét azért tartja indokoltnak, hogy addig az új tulajdonosok és bérlők kulcsra készre befejezhessék a lakásukat, üzletüket. Az üzletember megismételte, amit tavasszal elmondott: megoldódott az 1,2 milliárd forint értékű magánberuházás finanszírozása, az alvállalkozóik felé is teljesítenek.

Ezt írtuk

2005. november 17. „A harminc éve üresen árválkodó telek az egyetemé volt, cserével lett a városé. Idén harmadszor hirdette meg a város eladásra a telket, legutóbb hárman licitáltak: 104,2 millióért a
Grundagend Kft. vitte el."
2007. július 17. „Adásvételi szerződés sürgeti a vevőt, jövő november 17-ére a parkolóháznak jogerős használatbavételi engedéllyel kell rendelkeznie. Még fél év marad a tereprendezésre."
2009. október 9. „Még egy év haladék; ha jövő őszig nem teljesít a beruházó, napi 50 ezer forint kötbér ketyeg."

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. balraat 2010. július 03. 12:36
  „Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár helyreigazítást kért a hircsárda.hu vicclaptól,hogy idézem:ő nem mondott olyat,hogy a futballpályákon is lehet buktatni!
  A helyreigazítást kérő Dobi Ágnes, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma sajtósa azt mondta, hogy semmi bajuk nincs a vicces oldalakkal, de a hircsarda.hu szerzőinek jelezniük kellett volna, hogy ez egy viccoldal.
  A lap impresszuma így kezdődik:Ez egy álhíroldal,tele paródiákkal!
  És helyreigazítást kellett tenni!
  Még jó,hogy nyilvános hamuszórást nem követeltek!”
 • 31. Fremen 2010. július 03. 00:58
  „Cicas, teljesen igazad van Botkát illetően. Az a baj, hogy rossz nyelvek szerint többen látták amint kéz a kézben sétált be a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi vezetőjével a Delhi nevű buziklubba.

  Csak ezért lehet még szabadlábon a bolsi gyerekgyilkos.”
 • 30. Fremen 2010. július 03. 00:55
  „"Az ember örül, ha meg tudja tartani a status quoját vagy apró lépésekben esetleg fejlődni képes. "

  Logaritmus, teljesen igazad van. Nehéz manapság a vállalkozók élete. De több mint vérlázító, hogy egy semmirekellő közszolga, főúri kedvtelést engedhessen meg magának. Olvasd el a cikket, amihez nem lehet hozzászólni az Sz István bűntársa által vezetett újság honlapján!

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nem_csak_a_bunozokre_vadaszik_lazar_szvetozar_alezredes/2076752/

  A cikk címe is a pofátlanság netovábbja, miért nem csak a bűnözőkre, hanem az ártatlanokra is vadászik a legalább 80 kilónyi túlsúllyal küzdő "főhős"?:)))”
 • 29. cicas 2010. július 02. 18:14
  „Logaritmus, ha egy kicsit is ismernéd az elözményeket és a tulajdonosi kört. akkor nem irnál ilyen szűklátókörű demagóg módon. Szerinted Botka et. miért nyalja ki a s@ggüket?? Nézd már meg kicsoda nyilatkozik a vállalkozó nevében és kérdezd körbe a városba, hogy ki is ez a "vállalkozó" ! Többet eltapsolnak nyaralás címén, mint a kötbér. Konzekvens módon a város érdekeit kellene képviselnie Botka et.-nak és nem a haverikör s@ggevégének lennie.”
 • 28. Yossarian 2010. július 02. 16:46
  „legalább végre halad a meló. szemmel láthatóan dolgoznak, és én hallom is az zajt, mert itt van a szomszédban. szóval nincs itt baj semmi se. persze, ha leállnának, és eltűnnének a melósok a környékről az már más szitu lenne. kb. 40 éve csúfoskodik ott az a gödör. ideje eltüntetni, és hasznosítani a területet.
  úgyhogy amíg csinálják, addig egy kis haladék még belefér.
  viszont jó lenne tudni, hogy a Honvéd tér másik oldalán, az egykori bőrgyógyászat, és nemibeteg gondozó helyén éktelenkedő gazos, elhanyagolt területtel mi lesz?”
 • 27. falusijóska 2010. július 02. 16:26
  „Lehet végre parkolni. Nem tudom ki fog. Nekem kerékpárom van. Azzal is lehet majd?!”
 • 26. Logaritmus 2010. július 02. 15:27
  „25. hozzászólás cicas: ne felejtsd el, hogy gazdasági válság van. Gondolom alkalmazott lehetsz és nem vállalkozó, különben éreznéd a saját bőrödön és tudnád, hogy most minden céget száz oldalról ér nehézség. Az ember örül, ha meg tudja tartani a status quoját vagy apró lépésekben esetleg fejlődni képes. A csőd közelébe jutott építőipari vállalkozásokon az segít, ha legalább az állam türelmet gyakorol. Lehetne kérni napi 200.000 Ft kötbért is, amitől a cég csődbe jutna és 0 Ft kötbér jutna a város zsebébe, és ráadásul magával rántana 20-30 kisvállalkozót is a baj. Kell ez?”
 • 25. cicas 2010. július 02. 13:58
  „Az "okos" hozzászólók (pro & kontra) az alap probléma felett átsiklanak, a cikk címe "...haladék.." . Tehát nem a kivitelező hozzánemértése a témája -pedig ez is lehetne-, hanem a városvezetés impotenciája. Botka et. ismét a következetlenség mintapéldája. Ha a szegedi polgárok érdekeit képviselné, mint a politikailag megfelelő támadás a szeviép ellen, akkor a napi 50e kötbérre igényt tartana. De nem elég tökös hozzá !! Csak számoljunk: 6hónap x 30nap x 50e = 9 millió. Aprópénz a beruházási értékhez képest. Kisstílű hozzáálás T. polgármester et. !!!!!!!!!”
 • 24. TUTI 2010. július 02. 13:14
  „Pontosan, Vuk! Semmi értelme az egésznek! A pénz tobzodását meg kellene állitani!
  Az a sarok már ugyis a forgalmi szerencsétlenség volt! Most még nagyobb lesz a forgalom és még kevesebb levegő lesz!”
 • 23. vuk 2010. július 02. 12:29
  „Gondolom ha elkeszul, akkor a kornyeken ugyanennyi utcai parkolohelyet lehet felszamolni.
  Alig varom :D”
 • 22. Logaritmus 2010. július 02. 12:24
  „13. hozzászólás lamatic: szerintem nem nekünk vannak értelmezési problémái, hanem az általad felhozott külföldi mintának semmilyen köze nincs egy tömbház építéséhez. De egymás melletti elbeszélés helyett inkább inni kellene valahol egy jó fröccsöt és úgy megbeszélni az élet nagy dolgait. :) Egyébként arról mondj valamit, hogy szerinted a konkrét esetben, amikor a beruházó - talán - túlkalkulálta a keresletet és ott van egy takaréklángon folyó építkezés, az önkrományzatnak mégis mit kellene (ha egyáltalán beleszólhat ebbe) tennie? Tovább rontsa a labilis helyzetbe került cég helyzetét, verje bele az utolsó koporsószeget és legyen minden a "hiénáké"? Ne azzal gyere, hogy mi lett volna ha.... hanem hogy MOST ebben a helyzetben mi a helyes lépés!”
 • 21. lamatic 2010. július 02. 12:00
  „15. hozzászólás N.P. 2010.07.02. 11:15 Okok, bár ugye csak az nem ért aki nem akar. Na akkor te magyarázd meg nekem, hogy a 95 ben bemutatott osztrák beruházás biztos miniszter, elmondta hogy nálunk azért drága az építkezés mert a kivitelező és a kiíró között nincs több cég. Nálunk nem így van. Tehát akkor mi van. Hülyék vagyunk hogy nálunk nem így van? Olcsóbban építenek utat, és a melós többet keres. Ahh, jah hogy nem a sok köztes cég nyeli be a pénzt. Tehát mivel nálunk nem így van, akkor megállapíthatjuk hogy vagy az osztrák vagy a magyar rendszer a rosszabb. Ami kérdésedet illeti, 1xrű. Oda sem adom neki ha nincs elég pénze, mert akkor lelép vagy lehúz. Vajon véletlen hogy osztrákoknál 10x kevesebb építési vállalkozó van? Vajon véletlen hogy nem nyithatsz, csukhatsz cégeket kedved szerint nyugaton?! Rokonra, jó barátra, akárkire?!Vajon véletlen hogy itt nem vizsgálják a rokoni szálakat és vagyonukat? Erre mind te is tudod a választ. A válasz pedig: ha tudod és elfogadod akkor mit hőzöngsz, ha nem tudod akkor nagy a baj.”
 • 20. geza 2010. július 02. 11:58
  „#19 Jogos, aszfaltot (bocsika). Igazából én nem néztem mi van a sínek között”
 • 19. N.P. 2010. július 02. 11:56
  „geza 2010.07.02. 11:38

  Nem a betont, hanem a felgyűrődött, repedezett aszfaltot szedték fel. Gondolom újra akarják aszfaltozni.”
 • 18. geza 2010. július 02. 11:55
  „A dugótérnél a centrum fele, egészen a lófaráig”
 • 17. Szecskamester 2010. július 02. 11:49
  „Erről nem tudok? Hol verték fel pontosan??”
 • 16. geza 2010. július 02. 11:38
  „Tudja valaki hogy a Dugonics térnél miért verték fel a betont a villamossínek között???
  Mert a Démon hallgat mint aki bentsz....t”
 • 15. N.P. 2010. július 02. 11:15
  „lamatic 2010.07.02. 10:56

  "Ha gondolkodsz, akkor azt nyugaton általában előre teszik, és mivel picivel jobban élnek lehet nekünk is így kellene tenni." -- ha ezt a mondatot lefordítanád magyarról -magyarra az jó lenne!
  Igazából nem tudom mit akarsz: büntessen a Város vagy hagyja befejezni a beruházást?”
 • 14. klj_54 2010. július 02. 11:00
  „Nem féltem a bankokat, melyeknek ha nem tetszik el is mehetnek.
  Az egész világon válság volt, itt pedig milliárdokat kaszáltak!
  Tessenek már hozzájárulni a közöshöz.”
 • 13. lamatic 2010. július 02. 10:56
  „10. hozzászólás Logaritmus 2010.07.02. 10:08 Pont azért tartunk itt mert így gondolkodnak mint te. Ha gondolkodsz, akkor azt nyugaton általában előre teszik, és mivel picivel jobban élnek lehet nekünk is így kellene tenni.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termálvízzel fűtenek be Mórahalmon

Közel 40 millió forintot, 481 ezer köbméter gázt spórol évente Mórahalom azzal, hogy a csütörtökön bemutatott geotermikus hőenergia-ellátó rendszerrel fűti ezentúl közintézményeit. Tovább olvasom