Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Újabb üzemzavar a 4-es vonalán

Szeged - A csütörtök délutáni fennakadás után a mai napon újabb meghibásodás történt a 4-es villamos vonalán. Délelőtt 11 órakor egy Tarján irányába haladó villamos állt le a Tisza Lajos körút és a Dózsa utca kereszteződésében, mert elromlott az áramszedője.
A műszaki meghibásodás miatt sokaknak 15–20 percet is várniuk kellett a megállókban, eddig tartott ugyanis amíg az SZKT szakemberei a helyszínre értek és felmérték a hibát. Ezután a működésképtelen villamost a tarjáni végállomásra vitték. A műszaki hiba alatt pótlóbuszok nem közlekedtek, a villamos közlekedés viszonylag hamar helyreállt, mindössze két járat nem tudott menetrend szerint közlekedni - tudta meg a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

 • 10. joy 2010. február 20. 08:24
  „Nagyon hiányzik a remízmunka.
  Kész csoda, hogy eddig nem volt nagyobb fönnakadás, és ezek a régiségek még így bírják a ridegtartást, pedig télire még a szürkemarhát is istállóba viszik.”
 • 9. apatfalvifaszagyerek 2010. február 19. 20:11
  „rájár a rúd votkára.”
 • 8. greg 2010. február 19. 19:38
  „Hehe. Ketté tört sín pár. Belvárosba 3 óra környékén egy villamos potló rohadt le. 6 órakor meg a 60-as. Van még mit fejleszteni.
  2: <moderálva>. Hamarabb fogy el a földgáz, meg a kőolaj. Az atomenergiával meg lehet még pár évtizedig áramot termelni, amivel elgurulnak az eletromosjárművek. Jót akarnak Botkáék, csak szarul. :D”
 • 7. E! 2010. február 19. 19:24
  „Botrány!”
 • 6. flexsnake 2010. február 19. 19:16
  „valahogy rájár az áram ezekre a villamosokra. Ne bízz olyan állatban ami sínen jár de áramot eszik!”
 • 5. Gazficko 2010. február 19. 16:56
  „Erre varrjatok gombot:

  Szegedma.hu-n ma megjelent cikk, a DM erről tud valamit????
  Kettétört sín a 4-es vonalán

  2010. február 19., péntek

  Szinte a tegnapi szerencsétlenül járt és kisiklott 4-es villamos történetét megelőző órákban hívta fel szerkesztőségünket egy kedves olvasó, hogy a villamosvonal lepusztult állapotára, egy kettétört (!) sínre hívja fel portálunk figyelmét. A Petőfi Sándor sugárút és a Földváry utca kereszteződésben, ahol a 10-es busz a Honvád téri végállomás felé befordul, a sínek 10-30 centire elmozdulnak, ha rájuk hajt egy nehezebb jármű, egy helyen pedig ketté is törtek.

  Szerkesztőségünk ez ügyben felkereste először az Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) ügyeletét, ahol a hibabejelentésünket felvették, és az illetékeseknek továbbították. Majd sikerült beszélnünk Dózsa Gáborral, a cég ügyvezetőjével is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy napi pályabejáró ember dolgozik náluk, aki végigjárja a sínpályákat és jelzi a hibákat. A sínek nincsenek jó állapotban, ezen sokat segít a tömegközlekedési nagyprojekt - tette hozzá -, ami azonban nem érinti a 4-es szakaszát, így ott más forrásból kell felújítani. Nemrégiben sikerült a kecskési és a tarjáni végállomást teljesen korszerűsíteni. villamossin2_gs Elkezdték a síncseréket is, jelenleg a Pick megállónál tartanak. A 34 kilós síneket cserélik ki 45 kilósra. A munkálatokat hamarosan folytatják majd, de ehhez a forrásnak meg kell lennie, és csak abban az időszakban végezhető, amikor van lehetőség leállítani a villamosközlekedést. Dózsa Gábor hozzátette, hogy az akut problémákat persze rögtön orvosolják, és bejelentésünknek is utánajárnak, ha a repedés javításra szorul, akkor az úgynevezett téli eljárással, a hevederezéssel korrigálják a hibát.”
 • 4. CsImre 2010. február 19. 16:33
  „Döbbenet!”
 • 3. Szemif 2010. február 19. 16:33
  „2. :-))))
  Ez ugye vicc?
  Most őszintén a villamosfejlesztésnek mi köze ahhoz, hogy 1 villamos fekvemaradt, képzeld, mikor először utaztam Pesten az 2-es villamoson rögtön az a villamos pusztult meg, amin én ültem pedig milyen kicsi az esélye, hogy pont az, de előfordul (például Szegeden még egy tuja sem állt meg alattam, pedig "picit" többször használom, mint a pesti 2-est) Ez kb. a repülő lezuhanásának esélye, című műsor.

  Ja és igen, ha nincs áram, nincs villamos, de ha nincs gázolaj vagy sűrített földgáz, akkor busz sincs. Mivel a villamosokat és trolibuszoknak saját ellátórendszerük van, csak akkor lenne áramszünet, ha valaki leszaggatná a felsővezetéket több helyen-minden vonalon-, és persze a hálózati kettőharmiccal elég problémásna boldogulnának amúgy is, nekik kicsit több kakaó kell, mint az.”
 • 2. buszos 2010. február 19. 16:16
  „Ez az! Erőltessük csak a villamos projektet Szegedre!! mi lesz ha áram szünet lesz? lebénul Szeged tömegközlekedése? HAJRÁ PROJEKT!!”
 • 1. Szemif 2010. február 19. 16:06
  „Akkor ezért grasszált nagy feltűnést keltve egy bengáli a 4-esen (az a fajta villamos, amit sokan már a 3-as vonallal azonosítnak), meg 905-ös gondolom ő 911 helyett volt, azért egyre jobban érződik a remiz hiánya, remélhetőleg néhány hét és végre közlekedhetnek a villamosok a Kossuthon is....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balról és jobbról is megszólták a püspököt

Balról is, jobbról is támadják Kiss-Rigó László megyés püspököt, amióta a Fidesz vásárhelyi gyűlésén a jobboldali pártszövetség mellett tette le a voksát. Tovább olvasom