Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Ujhelyi: Orbánnak igaza van

Szeged - Orbán Viktornak igaza van címmel tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a szegedi szocialisták. Ujhelyi István és Solymos László szerint Orbán csak a tényeket mondta, amikor elégedetlenségének adott hangot a szegedi Fidesszel kapcsolatosan.
Az ügy előzménye: kedden az index.hu azt írta, hogy Orbán Viktornak két dologból van elege - Csongrád megyéből és a Fidelitasból. A hírportál a Fidesz elnökének megjegyzéseiből idézett, amelyek a párt december közepén megrendezett választmányi ülésén hangoztak el. A hírportál szerint Orbán azt mondta, hogy Szegeden az elhúzódó, kisstílű belső harcoktól sújtott Fideszre még a jobboldali meggyőződésű családok sem szavaznak, hanem inkább a Botka László által fémjelzett MSZP-t támogatják. Gyimesi László lapunknak elmondta, jelen volt a zárt ülésen, amiről az index.hu pontatlanságokat közölt: a leírtak nem hangoztak el, Szegedről szó sem volt. A Fidesz szegedi elnöke hozzátette: a csongrádi megyeszékhelyen nincs megosztottság, megvannak a párt egyéni jelöltjei, és minden stáb dolgozik - szerinte Szegeden is nyerni fognak.

- Nyolc éve dolgozunk Szeged fejlődéséért. Mi nyolc éve csak a város érdekeire koncentrálunk, a szegedi Fidesz viszont csak ránk figyel és gáncsoskodik. A Fidesz minden beruházást kritizált, ahelyett, hogy örült volna az eredményeknek: a csatornázásnak, fürdőfejlesztésnek és a belváros rehabilitációjának - mondta Ujhelyi István. Az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor fejen találta a szegedi Fideszt, és az általa mondott tényekkel ütött rajta egyet. Mindenkinek érdemes azon elgondolkodni - hangsúlyozta a politikus -, hogy a belső harcoktól sújtott, marakodó szegedi Fidesz alkalmas lehet-e a városvezetésre.

Solymos László szocialista alpolgármester szerint is igaza van Orbán Viktornak, mert a szegedi fideszesek csak balhépolitizálást folytatnak a városházán. Elmondta: az elmúlt három évben 34 közgyűlési ülésen 869 napirendi pontot tárgyaltak meg, és 2459 döntést hoztak, amelyekhez a Fidesz frakciója kevesebb mint 100 módosító javaslatot terjesztett be. Mindez azt mutatja - fogalmazott Solymos -, hogy a közgyűlés elé kerülő, a város mindennapjait meghatározó kérdések 4 százalékához volt csak javaslata a Fidesznek. Szerinte ezt a silány politikai teljesítményt akarták feledtetni a fideszesek a feljelentésekkel, ám azokkal árnyékra vetődtek.

A Fidesz szegedi elnöke, Gyimesi László az MSZP sajtótájékoztatójára reagálva lapunknak elmondta: nagy bajban lehetnek a szocialisták, ha csak ennyi telik tőlük, de nyilván nehéz lenne nekik a saját kormányzati tevékenységükről beszélni, hiszen azt a Hunvald-, Zuschlag- és BKV-ügy, és az ott ellopott közpénz milliárdok fémjelzik. - Sejtettük, hogy az MSZP mocskos kampányt folytat majd, hiszen nem fog mást tenni, mint tett az elmúlt 8 évben: hazudnak, becsapják az embereket és félrevezetik a közvéleményt. Biztos vagyok abban, hogy az MSZP-ből kiábrándult baloldali érzelmű szegediek is a Fideszre szavaznak majd - mondta Gyimesi László.

Ismeretlenek luxusszociztak

Három ismeretlen fiatalember is megjelent csütörtökön az MSZP Tisza Lajos körúti székházában tartott sajtótájékoztatón. A fiatalok "takkra" érkeztek a tájékoztatóra, beálltak a sarokba, és elővettek egy táblát, amelyen Gyurcsány Ferenc, Zuschlag János és Botka László portréfotója, valamint a "Kuba és Zanzibár luxus szoci odajár!" felirat szerepelt. Ujhelyi Istvánt nem zavarta meg az incidens. Miután a szocialista politikus befejezte mondandóját, az ismeretlen fiatalok kimentek a teremből.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. audia8 2010. január 25. 12:44
  „Egy dolgot nagyon nem értek: Hogy juthatott be az a három ismeretlen a Szegedi MSZP irodába(az ország egyik legerősebb MSZP-s városának irodája), ez vagy a szervezetlenség foka, vagy pedig beépített provokátorok, ahogy ezt eddig is megszokhattuk. Egy másik netes portálon kép is volt róluk, és nem úgy tűnt, mintha idegenek lennének, olyan nyugodtan és ráérősen pózóltak a fényképezőgépek előtt, mintha a dolgukat végeznék. Szóval megint megy a hülyítés, és provokálás. Mindenesetre bárkik voltak, igazuk van! :) Egyébként meg a kampányszövegük nagyon nevetséges, szánalmas és kiábrándító. Csak az a gáz, hogy sokan, sok nyugdíjas bedől a szövegüknek :P:(
  Lesz még egyszer jobb oldali városvezetése is Szegednek, csak azt nem tudom, hogy mikor?”
 • 99. alak 2010. január 24. 09:47
  „"Újhelyi összevitatkozott Botka Lászlóval, szerinte igaza van Gyurcsány Ferencnek. Valóban végig hazudták az elmúlt 8 évet.és trükkök százai vetik be, hogy megtévesszék elbizonytalanítsák a választókat"
  Trükk:
  Új az ÁBC az MSZP -ben, ÚKB a szegediekért.
  Új párt a láthatáron a Centrum után most itt a Jobbik ami valójában Balik párt.
  vajon a Jobbik mint nemzet egyesítésért elkötelezett mit mondott a kettős állampolgárságra? ne törd a fejed, semmit.
  vajon a Jobbik mint az egészségügy jövőbeni rendberakója mit mondott a szociális népszavazásra? ne törd a fejed, semmit.
  Gondolkodj, te egy termékbemutatón vagy, mindjárt vetetnek veled valami kacatot! Úgy hívják BALIK
  Csak te jobbiknak hiszed. Tudod hogy ették meg a Kupa féle Centrum pártot? Hát így!”
 • 98. török 2010. január 23. 00:45
  „Ornán először mondott igazat a szegedi fidesz minősítésével. kisstílű, hitvány banda. az mszp is fos, de botka legalább dolgozik, és nem rágódik a fidesz DEstruktív javaslatain. mert konstruktívat alig mondanak.”
 • 97. audia8 2010. január 22. 21:37
  „Tipikus ballib-magyar gondolkodás!
  A fiatalokról úgy írnak, mintha valami gonosz, szélsőbaloldali fizetett tüntetők lennének, holott csak a lényegre mutatnak rá, amire rá kéne ismerni!”
 • 96. laszo 2010. január 22. 18:50
  „senki se gondolja hogy jobb lesz”
 • 95. laszo 2010. január 22. 18:46
  „Jobb nem lesz attol”
 • 94. ClarkGriswald 2010. január 22. 17:45
  „"69. reagens 2010.01.22. 08:52
  A jobboldali választási győzelem és az MSZP bukása borítékolható előre.
  Aki ennek ellenére is a jelenlegi stábra voksol, az 1részt nem normális - véleményem szerint -, másrészt 4÷8 évre kiszúr Szegeddel és magával."

  Akkor a nemnormálisak egyikeként jelzem, hogy a primitív gondolkodás egyik jele a pártpolitikát összevetni/összekeverni a várospolitikával...

  Szerintem meg a felelőtlenség ott kezdődik, hogy olyanoknak adjuk át a vezetést, akik az elmúlt három évben 34 közgyűlési ülésen 2459 döntésből kevesebb mint 100 módosító javaslatot terjesztettek be. A munkájuk kimerült a hangulatgerjesztésben, a rendkívüli sajtótájékoztatók összehívásában, Adventi demonstrálásokban családi házak előtt, zanzibározásban, SZIN-lestoppolásban, ésatöbbi ésatöbbi...”
 • 93. ClarkGriswald 2010. január 22. 17:38
  „50. szegedimelós 2010.01.21. 21:26
  "Melós vagyok! Minden nap 12 órát dolgozom! Mi kapok cserébe? Az utcán nem mehetek haza este biztonságban. A főnököm semmibe sem néz! A fizetés a következő hónapig sem elég."

  Úgy látszik azért az internetszámládra futja...”
 • 92. ClarkGriswald 2010. január 22. 17:37
  „31. George58 2010.01.21. 19:52
  "Miről beszél ez ....? 8 év alatt lepusztult, koszos, balkáni állapotokat tükröző várossá tették Szegedet."

  Ha megengeded megcáfolnálak. Az összes fejlesztést most nem írom ki neked, de néhányat megemlítenék:
  komplett felújítást kapott a Tisza Lajos körút, a REÖK Palota, az Anna kút, az Anna Fürdő, megépült a Torontál téri parkoló, felújították az Ifjúsági Házat, kialakították az Etelka sori műfüves pályát, felújították a Kodály teret, plusz még TÖBB SZÁZ FEJLESZTÉS történt. Ezek mellett folyamatban van a villamosprojekt, a fürdőprojekt, nemsokára kezdik a klinikatömb építését, hamarosan kész az M43...

  Erős rosszindulat kell ahhoz, hogy azt mondjuk: Nem történt semmi Szegeden. Igenis történt, és kéretik ezeket észrevenni.”
 • 91. ClarkGriswald 2010. január 22. 17:24
  „A hozzászólásokból számomra egy dolog derül csak ki, az viszont egyértelműen. Viktor intője a szegedi fidesznek igencsak kellemetlen az őket támogató néhány fős szimpatizánsi körnek. Igencsak kellemetlen, mert az eddig hűen követett Vezér szájából jött a kritika. Érthető a kellemetlenség, és elég ciki is.

  Mit tesz ilyenkor egy fideszes kommentaktivista? Jó "gyimesisen" elkezd maszatolni, személyeskedni, terelni a kellemetlen témát. Ilyenkor mindennel jönnek, csak a tényről ne kelljen beszélni.

  Bármilyen kellemetlen is ez Gyimesinek, és a mögé felsorakozó elszánt aktivistáinak a TÉNYEK TÉNYEK MARADNAK. :)

  "A választmányon az is kiderült, hogy Orbán szerint a Fidesz szervezetében a gyenge pontot Csongrád megye jelenti. Az elnök szerint a baj egyik oka, hogy Szegeden az elhúzódó, kisstílű belső harcoktól sújtott Fideszre még a jobboldali meggyőződésű családok sem szavaznak, hanem inkább a Botka László által fémjelzett MSZP-t támogatják."

  (hozzáteszem, hogy ezt nem csak Viktor, hanem az egész város látja, érzi)”
 • 90. maug 2010. január 22. 15:16
  „A mocskolódás és uszítás az egész fideszre jellemző!

  Én már csak arra vágynék, hogy olyan embereket sikerüljön választani, akik tényleg a MI (választók ) érdekeit képviselik.

  De hááát......”
 • 89. kolowrat 2010. január 22. 14:33
  „Üzenem FLEXSNAKE-nek meg REAGENSNEK, hogy nincs igazuk! Épül szépül a Város és tényleges tettekkel teszi a dolgát Botka László! GyIMESI ÚR, nem bírt érdemben válaszolni a szocialisták megjegyzéseire! Ezt elismerte azzal, hogy másról kezdett beszélni, amik egyáltalán nem ide tartozóak, Hunvald Zuslagh.... Ő tudja ezt magáról a legjobban hiszen nem a témához szólt hozzá hanem elkezdte demagógiáját, ami ki van nekik adva! Itt most Szegedről van szó és róluk! GYIMESI pedig teljesen másról beszél nem a tárgyhoz tartozik! Ilyenkor látni, hogy igaza van a szocialistáknak!!! Amennyiben valami rosszul érinti a Fideszeseket, azonnal másról kezdenek beszélni és és nem is válaszolnak a kérdésre, nem tudnak érvelni! - semmi önkritikájuk nincsen, csak arroganciájuk! Érdemben szóljon hozzá bárki!”
 • 88. FLEXSNAKE 2010. január 22. 14:17
  „90, jaja, azt akartam írni, tényleg, majd bocsánat kérő cikket írok a délmagyarban :)”
 • 87. Mignon 2010. január 22. 13:50
  „88.

  1879. marcius 12.-en volt az.
  Ezt sem tudod...”
 • 86. bélás 2010. január 22. 12:39
  „Mert Orbánnak mindig igaza van.”
 • 85. FLEXSNAKE 2010. január 22. 12:08
  „82, én tudok olyat ami annyit tett szegedért mint botka...az 1882 es árvíz!!! :) az is rombolt meg mindent vitt! :)”
 • 84. George58 2010. január 22. 12:06
  „barkzso 2010.01.22. 11:59

  Igazad van, olyan lesz mint egy jól táplált vadmalac!”
 • 83. barkzso 2010. január 22. 11:59
  „Cusi tettestársa ne makogjon, csomagolja a fogkefét - csüccs lesz csíkosban :)”
 • 82. reagens 2010. január 22. 11:55
  „Gyűjtsed a pontokat serényen! Lesz buli is (majd vmi pályázati pénzt rááldoznak), meg zanzibári bónusz túra!
  :))
  :))”
 • 81. reagens 2010. január 22. 11:50
  „moderálva”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alattomos szén-monoxid: hogyan kerülhető el a mérgezés?

Szinte naponta érkezik hír szén-monoxid-mérgezésről. Miért fordulnak elő ezek a balesetek? Hogyan lehet elkerülni? Ehhez adunk tanácsokat. Tovább olvasom