Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Ujjé, a ligetben... - Az aprót otthon hagyhatjuk

Foghíjas volt szombaton és vasárnap az újszegedi liget, kevés volt a majálisozó. A vendéglátósok abban bíznak, hogy ma és holnap megjön az emberek kedve. Az árak? Egy család négy nap alatt százezer forintot is elmajálisozhat.
Nem tolongtak az emberek a négynapos majális első két napján az újszegedi ligetben. Ezt előre sejthette több vendéglátós és kereskedő is, egyesek ki sem pakoltak, csak az elárusító sátor „csontváza" jelezte, hogy ott is készül valami. A négy napra berendezkedett kolbászosok, csülkösök szakácsai sem dolgozták agyon magukat, a pultra könyökölve várták a vendégeket. A pirosra sült kolbászok pedig a melegítő lámpák alatt vigyorogtak, egyelőre megúszták a hatalmas harapásokat.

– Felsülünk, ha ez így megy tovább – sopánkodott Tarnai Béla az egyik pult mögött. Nem messze a jégkrémdrazsét áruló nőnek arra is maradt ideje, hogy kiselőadást tartson az érdeklődőknek az apró, színes golyócskák élettani hatásáról.

Berta Róbert, a Pick Szeged kézilabdása, aki csak megfigyelőként érkezett kifőzdéjükhöz – a felesége és a bátyja irányította a munkát –, bizakodva nézett az elkövetkező napok elé. A jobbszélső szerint hétfőn és kedden tömegelni fognak az emberek. Azt mondta, az árak nem magasabbak, mint az éttermekben.

 Fizet a család

Az elképzelt négytagú család mértékletesen fogyasztott, a ceh összesen 24 ezer 250 forint. Részletek:
ebéd (rostonsült, burgonya, savanyúság, ital) 8000;
két kürtőskalács 1600;
egy vattacukor 650;
négy jégkrém drazsé 1600;
két üdítő 800;
két korsó sör 800;
két lufi 3000;
öt menet a gyerekforgókon 2000;
öt menet a felnőtt fogókon 2500;
öt lövés a céllövöldében 1000;
három perc kosárlabdázás 1200;
egy kör az ugráló várban 400;
egy menet a bungy jumpingon 700 forint.
– Valószínű az árak is befolyásolják, hogy lényegesen kevesebben jöttek ki, mint amire számítani lehetett. Négynapos majálisozás elvisz négytagú családnál legalább százezret, ha nem vigyáznak. És akkor mér még nem is dőzsöltek – számolt Tánczos József, aki minden évben kilátogat sült kolbászozni a ligetbe. Az ebéd mellé mindig lecsúsztat két korsó sört is.

Mivel a kolbász kilóját 2500 forintért mérték, amiből elfogyasztott harminc dekát, és egy korsó sör sem volt olcsóbb négyszáz forintnál, valamint a kenyeret és a mustárt sem adták ingyen, mindjárt otthagyott a kasszában ezerhétszáz forintot. Ebédjét még megspékelhette volna egy adag sült krumplival 250-ért, savanyúsággal, szintén ennyiért. Azaz egy kerek ebédre kétezer forintot lehet számolni.

Aki szálkamentes halra vágyott, ehette háromezer forintért kilóját, a gyrost tányéron 1200 forintért kínálták. Ez soványított változatban, pitában 750 forintot ért.

A vidám park sem olcsó. Egy menet a nagyoknak általában ötszáz forint, és ezért két percig lehet például a hullámvasúton száguldozni. Az óvodások nem vasutazhatnak és forgózhatnak tovább 120 másodpercnél egy alkalommal, igaz, szüleiknek „csak" négyszáz forintot kell fizetniük a néhány körért. A gyermekek részére felállított ugráló- és mászóváraknál öt perc négyszáz forint. A céllövöldében egy lövésért 200 forintot kérnek. Ugyanennyiért 30 másodpercig felváltva három labdával kosárra is lehet dobálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 240 millió forintból újult meg a kisteleki iskola

Az elmúlt napokban már az utolsó simításokat végezték a kisteleki általános iskola új részlegében:… Tovább olvasom