Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Újra Chagall-kiállítás

Szeged - Öt magyarországi nagyvárosban láthatják az érdeklődők a Marc Chagall képeiből összeállított vándorkiállítást a Pingvin Patika jóvoltából szeptember 4. és december 20. között. A magángyűjteményt október 16-án a szegedi Reök-palotában mutatják be.
- Marc Chagall 112 darabból álló, világhírű litográfiai alkotásait nézhetik meg az érdeklődők a szegedi Reök-palotában október 16-tól három héten át a Pingvin Patika jóvoltából – jelentette be tegnap Pászti Ágnes, a kiállítás sajtófőnöke. A rendezvény egyedülálló az országban, hiszen eddig még nem volt arra példa, hogy egy patika százszázalékosan finanszírozzon egy ilyen horderejű kulturális rendezvényt.

– Törzsvásárlóinkat szeretnénk megajándékozni a lehetőséggel, és rajtuk kívül minden érdeklődőt – hallottuk Görög Judittól, a Feketesas Pharma Kft. ügyvezető igazgatójától, akitől megtudtuk: a képeket azok is kedvező áron – 800 forintért – nézhetik meg, akik nem törzsvásárlók. Pászti Ágnes „mega kulturális show-nak" nevezte a vándorkiállítást, melynek első állomása Békéscsaba lesz. Onnan Kecskemétre, majd Szegedre szállítják a képeket, melyeket a csongrádi megyeszékhely után még Szolnokon és Debrecenben is megnézhetnek az érdeklődők. A Chagall-művek egy magángyűjtő, Richard H. Mayer tulajdonát képezik. A szervezők több mint 100 millió forint értékben biztosították a műveket. Az alkotások egyharmada bibliai témát dolgoz fel, de cirkusszal és Párizzsal kapcsolatos képeket is láthatunk majd.

A tegnapi sajtótájékoztatón a vándorkiállítás helyszínéül szolgáló városok múzeumi igazgatói is részt vettek – a Fekete Sas utcai patikában írták alá az együttműködési szerződést a szervezőkkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elisabeth, a szegedi csúcstartó

Szeged - Csúcstartó lesz az idei öt előadással Kerényi Miklós Gábor 11 év után szombaton visszatérő… Tovább olvasom