Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Újra elnapolták a plakátrongálás miatt indult pert - nem állapítható meg, ki a károsult

Szeged - Továbbra sem állapítható meg, hogy ki a károsult, ezért napolta el a Szegedi Törvényszék Kékesi Márk és Szalai Balázs rongálás miatt indult perét pénteken.
Kékesi Márk közösségi oldalán írta, hogy a plakátokat kihelyeztető kft. ügyvezetője tanúskodott pénteken, aki elmondta, hogy őket nem érte anyagi kár, mert a plakátokat nem ők nyomtatják, és többnyire tíz százalékkal többet kapnak, mint a megrendelt mennyiség, hogy legyen miből pótolni a (például vihar miatt) megrongálódott hirdetéseket.
 

Kékesi Márk bejegyzése szerint a lemázolt felület újratapétázása sem jelentett a cégnek többletkiadást, mert azt alvállalkozók végzik, akiknek a vállalkozói díjában az esetleges pótlás költségei is benne vannak. A tanúként idézett cégvezető a bíró „Kíván-e valamit még elmondani?" kérdésére hozzátette, hogy nem tartja bűncselekménynek a szabad véleménynyilvánítást, nem ért egyet azokkal a sajtóhírekkel, amelyek szerint a plakátrongálók bűnözők, de nem örül annak, hogy az ő felületükön történt, történik mindez.

A céget a plakátok kihelyezésével megbízó szerződés a cégvezető elmondása szerint az irattáruk többszöri beázása miatt eltűnt, de a megbízó nem Magyarország kormánya, hanem egy másik reklámügynökség volt.

„A dolgok jelenlegi állása szerint tehát meghatározhatatlan összegű kárt okoztunk egyelőre meghatározhatatlan károsultnak, az összeg az eddig elhangzott vallomások és a felkért szakértő véleménye alapján valahol 100 és 200 ezer forint között lehet, a pórul járt jogi vagy fizikai személyt pedig még keresi a bíróság. Fontos, hogy az elmúlt két és fél évben senki soha nem jelentkezett semmilyen kárigénnyel, a Csongrád Megyei Főügyészség pedig már indítványozta a felmentésünket, bűncselekmény hiányában" – fogalmaz bejegyzésében Kékesi Márk. A per február 23-án folytatódik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török és iráni férfiakat tartóztattak fel a megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra öt migráns Csongrád megyében. A rendőrök egy férfit… Tovább olvasom