Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Újra habzik a sör a Vedresben

Szeged - A frissen felújított Vedres István szakközépiskola udvarán csapolják a szomszédos Bajor étterem söreit tegnaptól. A hagyományos sörfesztivál a renoválás miatt két évig szünetelt. Az újjászületett épület a rendezvénynek európai hátteret, az iskolának a korábbinál több bevételt hoz.
Kétéves szünet után idén térhetett csak vissza eredeti helyére – a felújított Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarára – a szegedi HBH Bajor Söröző és Étterem tíz éve rendszeresen megtartott sörfesztiválja.

– Különös gonddal figyelünk a renovált épületre, bár a bérlő a rendezvénnyel kapcsolatos minden felelősséget vállalt – mondta el Dobó László iskolaigazgató. Mivel az udvaron folyó munkákkal végeztek, a vendégek számára sem lesz zavaró a befejező műveletek zaja. Dobó László elmondta: a három évvel ezelőtti tarifához képest nagyjából 25 százalékkal kérnek többet a terület bérbeadásáért. A bevételt már bekalkulálták az intézmény éves költségvetésébe.

A környezet elvarázsolta a vendégeket. Csak ez magyarázhatja a képen látható jelenetet. Fotó: Schmidt Andrea
A környezet elvarázsolta a vendégeket. Csak ez magyarázhatja
a képen látható jelenetet. Fotó: Schmidt Andrea

– Nagy öröm nekünk is, hogy elkészült ez a gyönyörű épület, ami európai szintű hátteret nyújt a rendezvényhez – mondta Zádori Zoltán, a szervező HBH vezetője. Hozzátette: egyszerre 600 vendéget tudnak leültetni, a sörös étkek és a kriglik mellé pedig augusztus 23-áig hetente más-más zenekar húzza a talpalávalót. Azért nem csaptak nagyobb hírverést az újjászületett helyen újrainduló sörfesztiválnak, mert az utóbbi időben minden fillért meg kellett fogniuk – magyarázta az üzletvezető. Elárulta: a HBH éves forgalmának egyharmadát bonyolítja le nyári sörfesztiválján, a kétéves kiesés így nagyon érzékenyen érintette őket.

Vendégből nem lesz hiány, ha a környezeten és a választékon múlik, véljük, miután tegnap délután ellátogattunk a frissen nyílt rendezvényre. Illatozó kolbászok, csülkök, rostonsültek kínálják magukat ezer forint körüli áron.

Jövő héten végeznek

Kisebb munkák még hátravannak a Vedres Horváth Mihály utcai részén, és a lépcsőházban is folynak még igazítások, de az 574 milliós renoválás hivatalosan a jövő hétre tervezett átadás-átvétellel befejeződik.

Olvasóink írták

  • 1. k 2008. július 17. 08:51
    „Jó hely ez, rendesek is az ott dolgozok.
    Kevés képet készített az újságíró, érdemesebb ki menni este 6 fele sokkal többen vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évet késik a Honvéd téri parkolóház

Szeged - Hihetetlennek tűnik, de a harminc éve üres Honvéd téri saroktelken év végére parkolóházat, mellé jövő nyárra társasházat ígér a magántulajdonos. Tovább olvasom