Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Újra két irányban használható mától a Tisza Lajos körút

Újra két irányban használható mától a Tisza Lajos körút
Karácsony előtt várhatóan már újra keresztülkerekezhetünk az újszegedi ligeten, Odesszában viszont februárig tartanak a munkálatok. Jó hír a közlekedőknek, hogy mától a Tisza Lajos körút belvárosi szakaszát visszaadták a gépjárműforgalomnak.
Összegyűjtöttük, hogy a Szegeden zajló nagyobb volumenű út- és járdaépítések, komplett városrész-rehabilitációk és a Zöld Város Program miatt hol meddig kell kényelmetlenségekre, forgalomkorlátozásokra számítani.

Az újszegedi Erzsébet ligetben két munka is zajlik, egyrészt az Európai Unió által finanszírozott Zöld Város Program, másrészt a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. által megrendelt fanyesési munkálatok.

Mivel ezek balesetveszélyesek a gyalogosok és a kerékpárosok számára, a liget teljes területe le van zárva továbbra is – tájékoztatott a Szeged Pólus Nkft. lapunk megkeresésére. A műszaki átadás-átvétel után nyitják meg a területet: várhatóan karácsony előtt már használható lesz a sétány és a kerékpárút.
 

 

Újszegeden Odessza rehabilitációja is zajlik. A város legrégebbi lakótelepén április elején adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, és akkor azt ígérték, december közepére elkészülnek. A beruházásban 110 fát is elültetnek, továbbá cserjékkel, évelő növényekkel is bővül az állomány, megszépülnek sétányok, játszóterek és sportpályák. Az uniós forrást az önkormányzat megtoldotta, amiből utakra és járdákra költenek.

A Szeged Pólus Nkft. azt közölte, hogy a munkálatok várhatóan 2019 februárjában fejeződnek be, addig kérik a lakosság türelmét. Megtudtuk, hogy a Tarjánban végzett út- és járdafelújítások várható befejezési határideje december második hete, ám jelentős korlátozásokra már nem kell számítani.

Az útfelújítások végén már csak a Retek utcában és a Piroska téren takarítanak és szállítják el a visszamaradt törmeléket, a Hóbiárt basa utcában pedig forgalomlassítót építenek be. Járdákat jelenleg összesen kilenc utcában építenek, de ott biztosítják a gyalogosok közlekedését.
 

A Tisza Lajos körút belvárosi szakaszát érintő projekt is a végéhez közeledik, a Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony sugárút közötti szakaszt ma nyitották meg egy-egy sávon a gépjárművek számára. A jelzőlámpák sárgán villognak továbbra is, a kihelyezett KRESZ-táblák utasításai segítenek az eligazodásában. A buszsávok egyes részei még lezárva maradnak, az ideiglenes megállók is üzemelnek, de év végére várhatóan befejeződik a projekt.

Az, hogy meddig dolgozhatnak a kivitelezők, függ a beépített anyag típusától, a beépítés módjától, helyszínétől és természetesen az időjárási körülményektől is. Minden esetben a műszaki ellenőr dönt arról, hogy a hideg miatt felfüggeszti a munkálatokat. A Szeged Pólus kérdésünkre elmondta, több idénre tervezett projekt áthúzódik a jövő évre, például a kerékpárúthálózat-fejlesztés második ütemén belül a Szeged-Tarján és Algyő kerékpáros kapcsolatának kiépítése.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógiai nap a piaristáknál

Iskola a változó társadalomban, a gyorsuló időben címmel pedagógiai napot rendez ma 9 órától a Dugonics András Piarista Gimnázium. Tovább olvasom