Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Újra megverték Toroczkait Szerbiában

Szabadka - Brutálisan megverték szerb fiatalok Toroczkai Lászlót. Az eset szombatra virradóra, Szabadkán történt. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökét a kórházi ellátás után a rendőrök a fogdába, majd a határra vitték és két évre kiutasították Szerbiából.
– Kitört egy fogam, agyrázkódásom volt, és egy bordám megrepedt – mondta Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, amikor szombatra virradóra öt fiatal megtámadta Szabadkán. A radikális jobboldali politikus azért járt ott, mert a HVIM szabadkai tagszervezete – mivel több tagja indult a vasárnapi szerbiai választásokon – kampányzárásként koncertet szervezett. Ezen a Magozott Cseresznye nevű zenekar lépett volna fel. Pénteken indultak, de kora este Toroczkait és két szegedi társát, majd a zenekart és mintegy 30 budapesti fiatalt szállító buszt a szerb határőrök visszafordították. Az autóbusz vissza is indult a fővárosba, Toroczkaiék azonban Románián keresztül éjjel egy órára mégis eljutottak Szabadkára, ahol a koncert helyszínén beszédet tartott.

Tavaly Zentán bántalmazták

Nem először verték meg Toroczkai Lászlót Szerbiában: tavaly július 18-án Zentán bántalmazták a Kárpátia zenekar koncertjén. Ekkor is szerb fiatalok szúrták ki maguknak. Úgy megverték, hogy agyrázkódást szenvedett, eltört az orrsövénye, és zúzódások keletkeztek a testén. Kórházba szállították, de másnap saját felelősségére távozott, és feljelentést tett a zentai rendőrségen.

Szombaton hajnali négy órakor elindultak haza. A helyszínen több rendőrautó és páncélozott rabszállító is várakozott, az egyik rendőrségi autó követte Toroczkaiékat a gyorsétteremig, ahol megreggeliztek. Itt lépett oda egy szerb férfi a vármegyésekhez, és szidalmazni kezdte őket. Toroczkai ekkor már az autójában ült, innen rángatta ki öt fiatal férfi, akik szerbül kiabáltak. A földre lökték, és a fejét kezdték el rugdosni. Hogy nem lett még nagyobb baja, az a szemtanúknak köszönhető, akik közbeavatkoztak, így a támadók elmenekültek.

– A kórházi ellátás után a szabadkai rendőrök elvették az útlevelünket, és szombat délután egy óráig tartottak fogva bennünket. Mivel a szemtanúk felírták a támadók autójának rendszámát, így a rendőrök hamar megtalálták őket. Kettőjüket behozták, jópofizva beszélgettek velük, és hamarabb elengedték őket, mint bennünket. Végül két társammal együtt a horgosi határátkelőhöz vittek, itt nyomták a kezünkbe a két évre szóló kitiltó nyilatkozatot – emlékezett vissza Toroczkai. Rákérdezett, miért utasítják ki Szerbiából. A nem hivatalos indoklás ennyi volt: „Nézzen tükörbe!"

A HVIM tiszteletbeli elnöke azóta a szegedi traumatológián is látleletet vetetett. A kitiltással kapcsolatban három napja van a fellebbezésre, ezt a budapesti követségen fogja megtenni. Állampolgári panaszával a külügyminisztériumhoz is fordul, s várja a nyomozás eredményeit.

Olvasóink írták

 • 14. szegediek 2008. november 10. 08:50
  „Van egy ötletem Torazckai részére ,utazzon ki Németországba és
  nemzetiszocialista jelszavakkal és Hitler idézetekkel ,valamint náci jelképekket használva próbálja a németeket észheztéríteni.
  Ne engedjeék már annak a sok töröknek,szlávnak hogy ott dolgozzanak vigyék őket munkatáborba.
  Nos lehet hogy nem vernék meg de bizonyára hogy az igazságszolgáltatás ott is beavatkozna ,talán ki is utasítanák.
  Eszébe jutott-e ez már.Vagy ez nem illik a forgatókönyvébe?”
 • 13. flexsnake 2008. május 14. 19:23
  „Még van pár ország ahová elutazhat hogy megverjék.Eszembe jutott a régi vicc: -te vadász, hát szopni jársz ide?
  Mikor valaki magyarabbnak érzi magát a magyarnak így jár, verjék csak :D
  Nem érdekes hogy több tízezer ember mászkáll a környező országokba oda-vissza de csak az ilyen farokfejüeket náspágolják el? :D”
 • 12. balkan 2008. május 14. 09:48
  „Az a baj, hogy sok magyart még a saját hazájában is megvernek különféle jöttment "országok" állami provokátorai...”
 • 11. subotica 2008. május 13. 21:54
  „Tóth Úr inkább csak haza ment, de már ott sem szeretik. Elfelejti,hogy arrafele nem szaroznak és kitörölheti a seggét a jogaival, ha valakit pofánvernek az állja és keljen fel ez a balkán kiccica:-D”
 • 10. exluzer 2008. május 13. 21:05
  „Ti ezt nem értitek! Mazoista a srác!”
 • 9. makita 2008. május 13. 20:06
  „Egyszer vernék már meg, de rendesen. Hogy többé felkelni se tudjon.”
 • 8. Ful 2008. május 13. 18:15
  „Kíváncsi lennék ennek a Tóth-gyereknek a fejére, ha a város egyik terén egy szerb vagy román agitátor tartana beszédet. Nyilvá ő is ütne rajta egy párat - teljes joggal.”
 • 7. szószóló 2008. május 13. 17:55
  „Még van képe ezek után fellebbezni,nyomoztatni.Olyan, mintha a tolvaj jelentené fel az őt elcsípő házigazdát !
  Ő surrant be alattomosan,nem hívták.”
 • 6. Hör-Gő 2008. május 13. 14:31
  „A szerbek egészen könyörületesek voltak vele! Ennél sokkal többet is érdemelne és remélem mielőbb meg is kapja. Kár hogy az ilyen embertől nem lehet elvenni az állampolgárságát, aztán "száműzni" innen egy életre. Lecsukni viszont le lehetne, tisztelt jogalkotók és jogalkamazók! Lásd: BTK állam elleni bűncselekmények...”
 • 5. CSJ 2008. május 13. 14:10
  „Örülni kellene, hogy ennyivel megúszta. Lehetett volna sokkal komolyabb sérülése is. Ha a szerbek nem engedték be, akkor miért kellett románia felől próbálkozni. Úgy ítélem meg, hogy nélküli is lezajlott volna a rendezvény. Nem kellene magára haragítani a környező országok rendőrségét, és főleg nem kellene beleavatkozni egy adott ország belügyébe. Jó lenne ezen elgondolkodni és valóban tükörbe nézni a panasz tevés helyett.”
 • 4. Amza 2008. május 13. 08:45
  „Ki van tiltva Szerbiából,Romániából,Szlovákiából,ennek ellenére átszökik Szerbiába,a választás napján provokálni.Megérdemli.Az Ottani rendőrök,meg a németek is, nagyivben tesznek az ilyen nagy nemzetmegvédő Morvai féle gittegyletre.Jó lenne már ha ez az emberke is ezt az energiáját nem a megosztottságra,hanem munkára forditaná,és nem az ügyvéd apuka árnyékában kellene megbujni.Tudomásul kellene vennie,hogy Magyarországon a radikális,szélsőjobboldalnak soha nem lesz létjogosultsága.”
 • 3. erdeklodo 2008. május 13. 08:45
  „Ahol nem szívesen látnak oda nem megyek, ő meg házhoz ment a pofonért. Így járt..

  Ja, egyébként miért szégyenli az ősei nevét, ha olyan büszke az ősökre???”
 • 2. csonakos 2008. május 13. 07:08
  „Nem lehetne innen is kitiltani! - megverni nem kéne.”
 • 1. na 2008. május 13. 06:57
  „szegény, hogy sajnálom...

  nézzen tükörbe, ez jó...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útbontás a Kossuth sugárúttól

Szeged - A szegedi nagykörút burkolatjavítása mától – várhatóan két héten keresztül – a… Tovább olvasom