Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Újra szűkül a sulinetes vásárlási lista

Két hónappal hamarabb befagyasztotta az oktatási tárca a Sulinet-programban vásárolható számítógép-alkatrészek beszerzését. Novembertől csak számítógép-konfigurációk szerezhetők be kedvezményesen. Az egyik szegedi üzlet vezetője szerint a következő hetekben nem számítanak rohamra.
Fotó: Karnok Csaba
Két hónappal előbbre hozta az Oktatási Minisztérium a Sulinet Expressz III. program változtatását. Novembertől csak asztaliszámítógép-konfigurációkat és hordozható számítógépeket vásárolhatnak a magánszemélyek az akcióban.

Két évvel ezelőtt az arra jogosultak 22,7 milliárd forint értékben vásároltak a Sulinet keretében számítógépeket és eszközöket. Adókötelezettségükből 15 milliárd forintot írtak le – közli a Sulinet internetes portálja.

A Fefo Kft. szegedi üzlete kezdetektől benne van a Sulinet-programban. Kocsis Imre üzletvezető elmondta: a változtatások előtt nem indult felvásárlás, egyelőre csak telefonon érdeklődnek az emberek.

Tapasztalata szerint ebben az évben már átalakult a kereslet, inkább a számítógépeket vitték, mivel így érte meg igénybe venni a hatvanezer forintos adókedvezményt.
– A továbbiakban sem számítok rohamra, talán csak a nagyobb összegű monitorokat és nyomtatókat érdemes gyorsan beszerezni – érvelt az üzletvezető.

Az a tapasztalat, hogy aki megengedhette magának a számítógép-vásárlást, az már a korábbi programok keretében megtette. Tavaly július óta ugyanis már nemcsak az oktatásban érintettek, hanem valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó magánszemély igénybe veheti a Sulinet Expressz Program nyújtotta, évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt. A vásárlóknak továbbra is ötven százalék önrészt kell vállalniuk.

Cs. G. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó közgyűlés: végtelen vita

Hamar elszállt tegnap a szegedi évadnyitó városi közgyűlésen az ünnepi hangulat, mert a… Tovább olvasom