Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újra víz alatt a Partfürdő

A Tisza tegnap ismét elárasztotta az újszegedi Partfürdőt. A nagy víz után elkezdett felújítási munkákat felfüggesztették. Csónakkal is veszélyes közlekedni, mert hatalmas fatörzsek rodeóznak a vízen. A július elsején kezdődő motorcsónak-világbajnokság szervezőinek főhadiszállása a rakpartra kényszerül.
Fotó: Karnok Csaba
Ismét betört a Tisza a Partfürdőre. A tavaszi hatalmas árvíz után az elmúlt héten a tulajdonosok már takarították az átázott nyaralókat a Sárgán és a Szegedi Fürdők Kft. is megkezdte a terület felújítását. Bánáti Antal ügyvezető igazgató elmondta: a hétvégi esőzés miatt csak a szilárd burkolatú utakat tudták az iszaptól, a hordaléktól letakarítani, a gyepes, földes területekre a munkagépekkel eddig nem lehetett ráhajtani. A lomtalanítást, a házak kiszárítását és fertőtlenítését is megkezdték, de ezt is fel kellett függeszteni. Azt reméli, az eddig elvégzett munka nem vész kárba, és a Tisza hamarosan visszatér medrébe. Az viszont már biztos, hogy június 23-án az idén nem nyit ki a Partfürdő; tavaly ekkor nyitott.

Fotó: Karnok Csaba
– Azt reméltük, hogy a héten teljes erőbedobással folytathatjuk a takarítást, de közbeszólt az ismételt áradás. Csodával határos lenne, ha július elsején fogadhatnánk a vendégeket – jelentette ki az igazgató.
Ezen a napon viszont kezdődik a szegedi motorcsónak-világbajnokság, amelynek szárazföldi központja a Partfürdő lett volna. Tegnap eldőlt, hogy a szervezőbizottság és a kiszolgálószemélyzet a túloldalon, a rakparton táborozhat le, mert a Szegedi Fürdők nem garantálhatja, hogy a Partfürdő alkalmas lesz ilyen rendezvény lebonyolítására. Valószínűleg az ártéri kempingben és a cég által üzemeltetett tizenhárom faházban sem tudják fogadni a vendégeket.

Nagyobb lesz az iszap

Egyelőre tíz-tizenöt méteres fatörzsek kacsáznak az üdülők között a vízen, ezért még csónakkal sem ajánlatos közlekedni. A fürdőigazgató attól tart, hogy sokkal nagyobb mennyiségű iszap és hordalék marad a parton, mint a nagy árvíz után, mivel a folyó sodrása az ártéren most jóval kisebb.

A Szegedi Ifjúsági Napok szervezőbizottsága is tegnap tartott volna helyszíni bejárást, ez meghiúsult. Boros Gyula, az ifjúsági ház igazgatója és csapata csak a recepcióig jutott. – Az idei, augusztus 23-án kezdődő SZIN-re a korábbiakkal ellentétben több helyszínt jelölünk ki. Szerettük volna megnézni, hogyan oldhatjuk meg a színpadok felállítását és az áramellátást. Csak messziről vehettük szemügyre a terepet – mondta az igazgató, aki elárulta, hogy az ifjúsági napok költségvetéséből a tereprendezési rovatban szereplő összegekből átcsoportosítanak a Partfürdő megtisztítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garden Party Újszegeden

A világhírű izlandi formáció, a Mezzoforte jövő héten érkezik Szegedre, pénteken este 9 órakor… Tovább olvasom