Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Újraéledhet a Tisza Gyöngye

Egy évre az ifjúsági ház büféje költözik át az újszegedi Tisza Gyöngyébe. A bérlő nyolcmillió forintból újította fel a diszkót, az ideiglenes helyen is a jól megszokott programokkal várja régi és új vendégeit. A Gyöngye idén a SZIN programjainak is otthont ad.
– Márciusban kezdődtek a felújítási munkálatok. Amennyiben megkapjuk az akusztikai engedélyt, már július első felében nyitunk – halljuk Kozák Páltól, aki nyolcmillió forintot költött a Tisza Gyöngye renoválására. Ő volt az ifjúsági ház büféjének bérlője, s most, hogy a Tisza túlpartján felújítják az egész házzal együtt régi bérleményét is, áttette székhelyét az újszegedi oldalra: kibérelte a Tisza Gyöngyét. Itt a falakat sárga és bordó színűre festette, a berendezés maradt a régi: az ifjúsági házban már jól megszokott székek és asztalok. Mivel a bérleti szerződés mindössze egy évre szól, nagyobb átalakításra nem vállalkozott a bérlő, a ház külseje is érintetlen maradt. Ottjártunkkor mindössze egy hatalmas SZIN-es plakát takarta az omladozó vakolatot és a repedezett falakat.

– Az ifjúsági ház programjait hoztuk át. Amint ott befejeződik a felújítás, visszaköltözünk. Addig azonban ide várjuk régi és új vendégeinket. Többek között külföldi és magyar előadók koncertjével, vagy a közkedvelt „Kulcs és lakat" fantázianevű párkereső esttel. Ősztől – kávézó jelleggel – már mindennap nyitva tartunk. Árainkat a diákok zsebéhez igazítottuk, mint ahogyan rendezvényeink belépőjét is, amely maximum ötszáz forint lesz – halljuk a vállalkozótól. – A Szegedi Ifjúsági Napok több programjának is otthont ad a felújított Tisza Gyöngye – mondja Gajdán Bálint, az ifjúsági ház rendezvényszervezője. – A nulladik napon például itt lép fel a Black Factory Club, lesz videodiszkó, és Badár Sándor is feltűnik majd.

Történelem

A Szegedi Fürdők és a Vendéglátó Vállalat 1973-ban közösen építtette az 1200 fős férfi-női öltözőt, amely strandétteremként is működött. A Tisza Gyöngye volt az első vendéglátóhely a városban, amelyet „gebinbe" adtak. 2000-ben részben, három évre rá az egész épület magánkézbe került. Márkus Tamás, az egyik tulajdonos elmondta, a diszkó 2004-ig működött. Egy éve új tulajdonosi kör vásárolta meg a Gyöngyét, amelynek ő is tagja. A kávézó mellett konditermet terveznek az épületbe, amelynek külső homlokzatát is felújítják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan látogatják ilyenkor a szegedi Koch-gyűjteményt

Sokan látogatják ilyenkor, idegenforgalmi szezonban az Európa-hírű Koch Sándor-ásványgyűjteményt… Tovább olvasom