Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Újrakezdték a Kumbor-pert

Újrakezdték a zsaroló szegedi főrendőr és társainak perét Budapesten, a II-III. kerületi bíróságon. A bíróság öt tárgyalási napot tűzött ki a terv szerint az ötödik tárgyalási nap március 7-én lesz.
Újrakezdték a zsaroló szegedi főrendőr és társainak perét Budapesten, a II-III. kerületi bíróságon. Az egykori nyomozó ügyében elsőfokon a Budai Központi Kerületi Bíróság hozott ítéletet még 2005-ben, de a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság a döntést 2007-ben hatályon kívül helyezte, mert az ítélet indoklásának szövegét magából az ügyészi vádiratból, szószerint másolták be.

A büntetőper kezdete után néhány perccel a bíró egy 200 ezer forintos rendbírságot szabott ki az egyik ügyvédre, aki úgy mondta vissza a védelmet, hogy nem értesítette a bíróságot. A vádirat ismertetése után a bíró minden érintett figyelmét felhívta, hogy az ügy szövevényes, az iratanyag terjedelmes, ezért mindenki a lényegre koncentráljon, és tartsák be a szabályokat. Felhívta továbbá a figyelmet arra is, hogy lehetőleg a védők és a vádlottak tartózkodjanak a nyilatkozattételtől, mert ez nem illik egy komoly büntetőeljáráshoz.

Kumbor Tibort bűnszövetségben, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett zsarolás miatt ítélték el 2005-ben, a másodfokon eljáró bíróság azonban tavaly nyáron új eljárást rendelt el. Kumbor Tibort 2003 nyarán vették őrizetbe, majd egy év múlva megkezdődött a pere. Az ügyészség szerint a rendőr és társai szegedi és környékbeli vállalkozókat zsaroltak meg mások nevében, majd felajánlották, hogy elrendezik az ügyet. A vádirat szerint 50-100 milliókat szedtek be kiszemelt áldozataiktól.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2005 októberében hozott ítéletet első fokon: Kumbor Tibort 6 év börtönre, a másodrendű vádlottat hasonló bűncselekményekért 9 évre, a harmadikat szintén 6 év börtönre ítélte.

Tavaly júliusban végül a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte a korábbi döntést, és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte.

Krajkó Zoltán - Kumbor Tibor ügyvédje - a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: bízik abban, hogy az új eljárásban a védekezést jobban alá tudják támasztani. A bíróság öt tárgyalási napot tűzött ki a terv szerint az ötödik tárgyalási nap március 7-én lesz.

Olvasóink írták

  • 1. radenkó 2008. február 22. 19:28
    „Molnár úr előbb, vagy útobb kiderül az igaszság és a kumbor szabad lesz ezután jön csak a haddel hadd.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bankautomatából próbált meg jogtalanul készpénzt felvenni

Szeged, Csongrád - Visszaélés készpénz- helyettesítő fizetési eszközzel vétség kísérletének gyanúja… Tovább olvasom