Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Újraválasztották Török Márkot az EHÖK elnökévé

Szeged - Első körben megszerezte a szükséges kétharmados többséget Török Márk kedden az SZTE hallgatói önkormányzat tisztújító választmányi ülésén, így újra ő az EHÖK elnöke.
Huszonhat igen, tizenkét nem szavazattal újraválasztotta tegnap a Szegedi Tudományegyetem Hallhatói Önkormányzatának választmánya Török Márk korábbi EHÖK-elnököt. A választmány tegnap este nyolc órakor ült össze a bölcsészettudományi kar auditórium maximumában.

A posztért két aspiráns indult, bár a korábbi hírek háromról szóltak. A pályázatokat tartalmazó borítékok felbontásakor azonban kiderült: egy boríték csak üres lapokat tartalmaz.

A nagy izgalmak közepette egyes hallgatók megéheztek.
Fotó: Segesvári Csaba

A Törökkel szemben induló ellenjelölt Volford Gábor hatodéves orvostanhallgató, az orvoskar hallgatói önkormányzatának elnöke volt. A jelöltek beszédet mondtak, Török kezdett. Beszélt az ellene indított fegyelmi eljárásról – megírtuk: a fegyelmi és a jogorvoslati bizottság is két félévre eltiltotta tanulmányai folytatásától, de a döntés nem jogerős, mert Török bíróságon fellebbez. Hangsúlyozta: többen kritizálták, mert úgy gondolják, az EHÖK vezetőjeként nem kompromisszumkész. Szerinte azonban e poszt birtokosaként nem feladata kompromisszumokat kötni az egyetem vezetőivel.

Volford Gábor arról beszélt: békés, nyugodt légkört szeretne, másfajta tárgyalási stílust valósítana meg az eddigiekhez képest, mert az szerinte hosszú távon többre vezet. A hallgatói önkormányzat autonómiájához azonban ő is ragaszkodna.

Török Márk elégedett az eredménnyel.
Fotó: Segesvári Csaba

A jelöltekhez – bár lett volna rá alkalom – a választmány tagjai egyetlen kérdést sem intéztek. A hallgatók egyébként sem voltak túlzottan aktívak, az ülés kezdetén a bizottságok elnökeinek beszámolóit is egytől egyig egyhangúlag fogadták el.

A szavazás már első körben eldőlt. Kétharmados többségre volt szükség az eredményes voksoláshoz, és Török a voksok 68 százalékát megszerezte.

Korábban megírtuk: az egyetem több diákja az oktatási jogok biztosához fordult, mert jogszerűtlennek és antidemokratikusnak tartják a hallgatói önkormányzat működését.

Olvasóink írták

146 hozzászólás
 • 146. imree 2008. március 04. 22:40
  „http://www.ehok.u-szeged.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=21&Itemid=62 britni, frissíthetnétek ezt a szart”
 • 145. Lord British 2008. március 04. 08:43
  „Mozgalom...?
  Hát komám az a művszerv diploma nem az enyém lesz lehet a tiéd nem tudom.. Valaha voltam Juhászos de akkor sem művszerves kispajti, valahogy mostanában a Tisza Lajos krt.-on jobban érzem magam. Tehát bármennyire is fáj, nem a Balázs vagyok.
  Hol itt a 4x-esen közvetett választás? Meg ne haragudj már párton és parlamenti képviselőn kívül te választasz még akárkit? Ja póóógármestert, bocsi. (tudom megint arrogáns és nagyképű a párhuzam, de jó.)
  Lenyult szoctám meg továbbra is hazugság. Nem ismerem a szoctám rendszert, nem tudom hogy működik, de megeszem a kalapom, ha onnan egy forintot is el lehetne venni, vagy bárhonnan az EHÖK által kezelt hallgatói pénzekből. Tök egyszerű miért: a HSZI, meg a GH is ellenőrzi, és valahogy csak utalással lehet pénzhezt jutni, kp-t az életben nem kapsz közvetlenül kézbe. Az utalást meg 2 helyen is (GH, HSZI) ellenjegyzik és ellenőrzik.
  "arrogáns, nagyképű, más véleményét figyelmen kívül hagyó sudribunkó"- ezt meg szeretném visszafordítani: ugyan vedd már a fáradtságot és olvass már vissza, hogy ki-kik kezdtek el anyázni, köcsögözni, hülyézni, seggnyalózni, mikor az Ő/Ti véleményetektől eltérő véleményt olvastak, és semmilyen normális ellenérvet-kontrát nem tudtak felhozni, értem én, csak nem szeretem az iylet... És egyszer már azt hiszem írtam: amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.
  Gőryben meg ne haragudj, de még életemben nem voltam. Nekem a Potyka, vagy a Fehértói jobban bejön. Voltál már ott? Isteni a Rácponty. (tudom: akadna a torkomon a szálka..;))”
 • 144. A mozgalom veled van?... 2008. március 03. 17:24
  „Baszki ez egy vicc volt, nem demokrácia. Négyszeresen közvetett választás neked hol az? Miért ne lehetne, hogy ezt a buzit leváltsák, ha elég aláírás gyűlik össze? Mert ez esetben el is kezdem a gyűjtést... Egyébként is, az érdemi munka a kari hökön kimerül, hozzánk legalábbis nem szivárog vissza erről infó (a buliszervezést ne számísuk ide, azt a kari hök is tudja). Ha meg nem, akkor mutassátok meg, hogy csináltok is valamit a lopott pénzből, akkor felfoghatjuk fizetségnek is. De pattogni a szarkupacon nem munka. Védd csak márkocskát, biztos kapsz tőle a lenyúlt szoctámból rendesen...
  Hogy akadna a torkotokon a falat, amikor épp a Gőryben zabáltok a hökös keretből...

  British, egyébként sajnállak. Pontosan megtestesíted a fórumon mindazt, amit utálni lehet az ehökben: arrogáns, nagyképű, más véleményét figyelmen kívül hagyó sudribunkó vagy. Éld ki magad nyugodtan az ehökben, mert a művszervező diplomáddal utána maximum csak amway ügynöknek mehetsz úgyis...”
 • 143. Lord British 2008. március 03. 10:02
  „szerintem ha olvasnád a Koránt, vagy egy picit tájékozott lennél, akkor te is tudnád, hogy hány éves neje volt, és az iszlám hány éves kortól tekinti törvényesnek a házasságot. De mivel nem olvasod ezért nem tudod. az egyszerű tényközlés meg szerintem nem rasszizmus ne haragudj. De látom apa kezdődik van megint..;).

  attól meg nem félek barátom. vagy esetleg van egy handzsárod???:D”
 • 142. harmadik 2008. március 03. 09:30
  „:) csak itt nagy a pofád, kis senki.
  látom, még kis rasszista szöveggel is bepróbálkoztál.

  egyszer valaki tényleg meg fog téged, anyád hátán :)”
 • 141. Lord British 2008. március 03. 08:18
  „Szevasztok!

  Nekem jó hétvégém volt és nektek? vagy kicsiny életetek minden percét ez a fórum teszi ki?
  Helyesírásra: abszolut nem érdekel hogy hányszor ütöm el, és az sem, hogy mit gondoltok róla :), egyébként meg a samsung pleomax bill. csodákra képes. Én nem fogom itt most az időt lopni azzal, hogy tételesen mindenkinek válaszolok, mert felesleges. De annyit azért fontosnak tartok megjegyezni, hogy egy fórumban akkor megy már át helyesírási kézikönyvbe a társalgás, ha már semmit kontrát sem tud írni a jelölt, ígyhát mit csinál? kötözködik. Nekem ennyi elég.
  Aztán egy akárkinek azért van mit mondanom: Kedves allah, vagy hogy hívnak: szerintem ne menjünk már bele a pedofilizmus kérdéskörébe, mert akinek a prófétája pedofil, az szerintem jobb ha befogja a száját, és nem nyelvészkedik latin betűkkel, hanem próbálkozik a saját írásjeleivel. Meg vesz 2-3 kecskét is maga mellé a "nehéz" napokra.
  Harmadik vagy hogy hívnak. Ecsém te nem vagy egyetemista az fix, egy kis agresszív anyázós p*cs vagy. Mikor emlegettemn én anyádat? De ha neked jó, hát lesz*rom, nem engem minősít. Remélem legalább pedagógusnak vagy valami ilyesminek készülsz. Egy tanács: szerintem ne menj emberek közé, állatkertben több bartátot találsz hidd el..
  Úgy ennyi, végezetül szeretném megjegyezni, hogy volt lehetőségetek TM leváltására, semmit sem tettetek, szátokat jártattátok, kocsmában ültetetek (ugye, ugye..), olyan azért nincs ha nem teszek a változásért majd magától megváltozik, ígyhát szerintem haza lehet sunnyogni és csöndben maradni barátaim.
  Mert bármennyire fáj is, nem ti (5-en, 10-en) vagytok az egyetemi hallgatóság hangja, véleményformálója, hanem a többi éppeszű hallgató, aki nem a fórumokon huszárkodik, és nem anyázik, meg csípőből támad, hanem gondolkozik és mérlegel (esetleg kocsma helyett tanul).
  Na szevasztok és továbbra is szép napot.

  És harmadik! anyád tegnap lenyelte és remélem még mindig úgy van ahogy hagytam.”
 • 140. kérdés 2008. március 02. 02:17
  „<b>Kedves Fórum olvasók</b>
  sajnálatos, hogy csak 5-8 ember vesz részt ezen a fórumon. 30000 hallgatóból nem érdekel senkit, hogy milyen önző érdekekből garázdálkodik néhány ember az egyetemi hökben. Tisztelet a kivételnek, persze. Olyan kiváncsi lennék rá, mik történnek házon belül, miért olyan fontos, hogy egyes emberek pozícióban legyenek? mennyi pénzt keresnek (nem arra gondolok,amit az egyetemtől kapnak), azokra a pénzekre gondolok, amit azért kapnak, hogy egy - két nem egyetemi klubbal kötött üzleteikből mennyi pénzt kapnak kézbe... amúgy nem kellene ezeket a dolgokat fennhangon részletezni egy-két kocsmában ülve, mert az áthallatszik bizony sok messzi asztalhoz is...
  elnézést, ha kellemetlen a kérdés, csak ha már "Addig maradtok, ameddig akartok", akkor tudja már az a "többség", milyen kicsi az a szelet, amit ők a tortából kapnak...”
 • 139. független 2008. március 02. 02:03
  „"Addig lesz TM ehök elnök ameddig akar. " - erre az jut eszembe, hogy addig jár a korsó a kútra :)

  "És azt fogjuk megcsinálni amit jónak látunk. Ti pedig végig foglyátok nézni, és semmit sem fogtok tudni teni, mert a hallgatói töbség minket támogat, és hisz bennünk, ti meg a szokásos nagy számok törvénye szerint a kisebség vagytok, voltatok, maradtok"
  Nem tudom, melyik vezető ehökös mer ilyet írni, azon nyomban arconhánynám, ha egyszer esetleg elém kerülne...

  hallgatói többség? pah... 26 megvett választmányi tag. nyilván többség...
  "hisz bennünk" - kedves barátom, a hit olyan dolog, ami nagyon könnyen fordul visszájára... de ezt majd meglátjátok.

  továbbra is stilszerűen: szép napot”
 • 138. harmadik 2008. március 01. 23:22
  „Homokozzon azzal a pénzzel, amit tisztességes munkával megkeres, csak jelenleg ilyen pénz nincs. Máséval könnyű játszadozni.”
 • 137. homi 2008. március 01. 22:19
  „Mandy és hökgyűlölők barátaim!
  Igazatok van, egyetemre tanulni jövünk. De legalább (Ti egyetemisták) legyetek nagyvonalúak, hagyjátok homokozni a kicsiket :)

  Helyesen írni pedig nem csak British nem tud, az itt cikkezők nagyrésze sem (stílusnívó fricskázta ezzel a "firkászokat" azt hiszem: Auditórium) Hát, neki is igaza van........”
 • 136. harmadik 2008. március 01. 21:59
  „És az se kifogás, hogy azért olyan gyengék a tanulmányi eredményei (ami nyomán ki is vágták a BTK-ról), mert hú, de milyen sok elfoglaltságot jelent a höközés. Hát nem, bizony, akit felvesznek egyetemre, elsősorban azért teszik, hogy tanuljon. Aztán ha az rendben van, akkor lehet höközni, és majd akkor el lehet várni a megbecsülést, hogy lám, milyen jó diák képviseli a hallgatókat.”
 • 135. harmadik 2008. március 01. 21:55
  „Hát nem is nagyon megy neki az egyetem, mint látszik :)”
 • 134. irma 2008. március 01. 21:52
  „Allah!

  Te min vagy meglepődve? Az megy EHÖK elnönek, aki mondatonként legalább egy helyesírási hibát elkövet.

  Devla”
 • 133. allah 2008. március 01. 21:18
  „Jaj!

  Azt is írod, hogy "kisebség" vagyunk. Egyetlen szerény b-vel. Valóban.”
 • 132. allah 2008. március 01. 20:58
  „Bocsánat!

  Később azt írod, hogy "sokal lented", illetve "mi kivetnivaló van eben". Tévedtem. Kiscsopis vagy valahol... (127.)

  Márk vagy Te, Te bizony!

  Arany János”
 • 131. mandy ;) 2008. március 01. 20:46
  „tudom erre mi lesz a válasza: valami kis tacskó megint belépett az ő nicknevével ...”
 • 130. allah 2008. március 01. 20:12
  „Kedves British!

  Régóta figyelem írásaidat. Te nem lehetsz egyetemista. Az nem létezik, hogy valakit felvettek, és azt írja, hogy "foglyátok". illetve egy c-vel a viccel szót!!!! Te csakis egy általános iskolában bukdácsoló kisdiák lehetsz, akit felcsípett T.M., és akit ferde hajlamai okán csúnya dolgokra kényszerít.Van segítség!!! Mi segítünk.

  Pszichiátria”
 • 129. mandy ;))))))) 2008. március 01. 18:07
  „az én stílusom minősíthetetlen? nem baj britishke ... olyan kis okos, intelligens kisfiú vagy ;* akkor talán el tudod azt is mondani, hogy a tiéd miért olyan minősíthető és a miénk miért nem: ha nem vetted volna észre ezzel a stílussal tükröt mutatatunk neked ... és mi baj vele, hogy azt teszitek amit akartok? mert szart csináltok ...
  na cupika a kicsi pofikádra: bújj vissza márkuszka alsószoknyájába;P”
 • 128. harmadik 2008. március 01. 17:08
  „anyád hogy van? :) és a te büdös nagy pofádat nem ütötték még?”
 • 127. Lord British 2008. március 01. 16:45
  „kedves harmadik.

  minősíthető ám a stílusod, gratulálok. Véleményem szerint téged üthetnélek ütővel is, akkor is ilyen maradnál sokal lented már nem jutnál, tehát inkább hagylak, kár beléd, hisz boldogok a lelki szegények...

  Mandi!

  mi kivetnivaló van eben? azt csinálunk amit jónak látunk. Stílusod továbbra is minősíthetetlen, de nemgáz megszoktam már ;)”
146 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahely, ötven méterrel a város fölött

Szeged - Kék munkavédelmi sisak, erős sóhajtozás, remegő lábak: az első felmászásnál eldől, kiből lesz toronydaru-kezelő. Tovább olvasom