Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Üllés a legtöbbet olvasó megyei település

Szeged - 105 könyvet olvasott el a csongrádi Erdélyi Hédi az elmúlt fél évben.
Ezzel megyei első helyezett lett a Somogyi-könyvtár Olvass úton-útfélen! című programsorozatában. A három dél-alföldi megye települési és iskolai könyvtárainak olvasásnépszerűsítő kampányában 58 község és város vett részt, Csongrád megyéből 39 – derült ki a szombati díjkiosztón a szegedi Somogyi-könyvtárban.

Üllés a legtöbbet olvasó megyei település. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése a Bács megyei Tiszaalpár lett. Megyénkben ugyanez a titulus Üllésnek jár. A település Bordányt és Felgyőt előzte meg. A legtöbbet olvasók egyéni versenyében Erdélyi Hédi mellett a szegedi Papp Lászlót és a sándorfalvi Smausz Kolumbán Katalint díjazták még. Lapunk a játék legkisebb lélekszámú résztvevőinek adott át elismerést: Kövegy és Ambrózfalva könyvtára egy éves Délvilág-, illetve Breki-előfizetéssel, valamint könyvcsomaggal lett gazdagabb.

A féléves népszerűsítő versenyben Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője lett a legolvasottabb mű, megelőzve Dan Brown A Da Vinci-kód és Fekete István Tüskevár című regényét.

Olvasóink írták

  • 1. dobi 2013. október 21. 17:14
    „ez most a blikk vagy a dm?? 105 könyv 5 hónap alatt... inkább nagyot mondó versenynek nevezném...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserü Ilona kapta a festészet napi életműdíjat

Az ünnepelt munkásságát az előző évi kitüntetett, Veres Sándor László méltatta, aki szerint ebben a szakmai díjban a kollégák tisztelete és szeretete tárgyiasul. Tovább olvasom