Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 33°C Még több cikk.

Üllésen maradásra akarják ösztönözni a fiatalokat

Tavaly sem kellett hitelt felvennie Üllésnek. Szoros gazdálkodással, de így is működött a település - mondta lapunknak évértékelőjében a nagyközség polgármestere.
Az elmúlt évben elkészült az iskola fűtésrendszerének felújítása, tornatermének teljes megújítása. Folyamatban van a csapadékelvezető csatornák kiépítése, a fedett szabadidő- és sportparkot már használják is a helyi fiatalok – mondta lapunknak évértékelőjében Nagy Attila.

Üllés polgármestere beszélt arról is, hogy a két éve elnyert, adósságkonszolidációban nem részesült településeknek kiírt támogatásból a temetőt korszerűsítik, illetve a meglévő kerékpárút is megújul majd. 
– Fontosnak tartom nagyközségünkben a Dél-Alföld mélyen gyökerező népművészeti hagyományainak ápolását – hangsúlyozta a polgármester.

A képviselő-testület döntött ipari terület kialakításáról, amelyre százötvenmillió forintos uniós támogatást nyertek. A területet az önkormányzat megvásárolta, és már készülnek a műszaki tervek, a földmérők is dolgoznak. Aki Szeged felől érkezik Üllésre, azt is láthatja, hogy töltik fel a terepet.
Nagy Attila. Fotó: Karnok Csaba
Nagy Attila. Fotó: Karnok Csaba
Komoly eredmény, hogy nemrég átadták a felújított és kibővített egészségházat, ahol két-két orvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki várótermekkel, szociális helyiségekkel, és itt működik a védőnői szolgálat is.

Azt is megtudtuk, hogy Nagy Attila, Üllés polgármestere – aki egyben a Fidesz 2. számú választókerületének elnöke – kiemelten kezeli a nemrég indult Modern Falvak Programot. Erről személyesen egyeztetett Gyopáros Alpárral, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztossal.

A 20. század közepe óta tapasztalható, hogy a falvak népessége nagyobb arányban csökken, mint a magyar városok országos átlaga. A falvak duplán veszítenek népességükből, hiszen a falusi fiatalok elvándorolnak, gyerekeik pedig jellemzően a városokban születnek meg, és ott is maradnak.

– Célunk az, hogy mint minden magyar kistelepülést, így Üllést is megőrizzük a jellemző hagyományokkal, értékekkel és sajátos életmóddal együtt. Ennek érdekében olyan ösztönző programokat szeretnénk indítani, amelyek segítségével az itt élő vagy esetleg ideköltöző fiatalok megtalálhatják számításaikat – mondta a település vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festészetben és énekkarban is letette a névjegyét: Maderspach Katalin biológus is megkapta a Szeged Kultúrájáért díjat

Festészetben és énekkarban is letette a névjegyét: Maderspach Katalin biológus is megkapta a Szeged Kultúrájáért díjat
Festményeket készít Maderspach Katalin, az akadémiai nagydoktorival rendelkező biológus. Családja történetét kutatta, közben részt vett a Szeghy Endre Pedagógus Női Kar munkájában. Tevékenységéért ő is megkapta a Szeged Kultúrájáért díjat. Tovább olvasom