Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Ultisok csaptak össze a Kék Csillagban - fotók

Ultisok csaptak össze a Kék Csillagban - fotók
Szeged - Cikkünk hatására többen csatlakoztak a szegedi ultisokhoz, akik rendszeresen a szegedi Kölcsey utcai Fröccskocsmában tréningeznek. Az Ulti Liga Kártyaklub Egyesület második selejtező hétvégéjét rendezték szombaton Hódmezővásárhelyen, Szegeden pedig vasárnap az Olajbányász téri Kék Csillagban. A nyertesek bejutottak a budapesti középdöntőbe.
– Miután megjelent a cikk, hárman jöttek be a kocsmába, hogy ők is szívesen ultiznának – újságolta az örömhírt Tímár László, akivel még április közepén találkoztunk a a szegedi Kölcsey utcai Fröccskocsmában, ahol rendszeresen tréningeznek a szegedi ultisok.

Vasárnap azért találkoztunk a szegedi fiatalemberrel az Olajbányász téri Kék Csillagban, mert ott rendezték meg a Ulti Liga Kártyaklub Egyesület második selejtező hétvégéjét. Mint megírtuk, aki a 25 Ultiliga Lokál Kupából egyet megnyer, vagy három városi selejtezőn a legjobb 52 játékos közé kerül, továbbjut a júniusi budapesti döntőbe, ahol 5 millió forint össznyereményt osztanak szét a legjobb 9 játékos között. A versenyt az Ultiliga Kártya Klub Egyesület szervezi és rendezi.

– 15-20 éve egyetemistaként rendszeresen ultiztam, de szétszéledt a társaság. Amikor láttam a Délmagyarban a cikket, akkor kaptam megint kedvet hozzá, nem sokat gondolkodtam, eljöttem a versenyre. Hallottam, hogy hozzám hasonlóan többen a cikk hatására jelentkeztek – mondta Márkus Gábor. A szegedi fiatalember örömtelinek nevezte, hogy a póker árnyékából végre kicsit kilépett az ulti. És, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jó ultijátékos legyen? – Mivel szinte végtelen a kombinációk száma, ezért rutin és gyors alkalmazkodó-képesség.
Ultisok csaptak össze a Kék Csillagban. Fotó: Kuklis István (galéria)
– Az első forduló hivatalosan elindult, most! – kiáltotta el magát Vági Péter szervező és bíró, majd tíz óra előtt nem sokkal kezdetét vette az első 45 perces kör, amit 18 óráig folytattak. Megtudtuk, Varga Pál, a szombati vásárhelyi verseny győztese is eljött a szegedi erőpróbára. – Egy új lebonyolítási rendszert vezettünk be, ezért 45 perces egy kör. Az elszámolási mód is más – magyarázta a szervező, akitől megtudtuk, összesen 44 versenyző érkezett, közülük hárman képviselték a gyengébbik nemet.

– Az a célunk, hogy az ultit a bridzshez hasonlóan fogadják el szellemi sportként, illetve szeretnénk, ha minél több fiatal ismerkedne meg ezzel a játékkal. Erre egy oktatási módszert is kialakítottunk, ami már működik egy budapesti általános iskolában – tette hozzá Vági.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - A Tisza!

"Nekünk most csak arra kell vigyáznunk, hogy azt a 'magyar dicsőséget' ne hagyjuk elveszni." Tovább olvasom