Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Ünnepi ajándék gyerekeknek – szegediektől

Szeged - Háromszázötven szociálisan hátrányos helyzetű, szegény sorsú gyermek kapott tegnap ajándékot a Szegeden 15. alkalommal megrendezett városházi karácsonyon.
A Dél-alföldi Ifjúsági Alapítvány, a Dél-magyarországi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány, a Bartók Béla Művelődési Központ, a Magyar Vöröskereszt, a Szegedi Mozgókép Kht. és a város közös rendezvényén a városháza dísztermében könyveket, sportszereket, édességet, gyümölcsöt tartalmazó ajándékcsomagot vettek át a gyermekek, akik névre szóló meghívót kaptak az eseményre.

A Fidesz és a Fidelitas a gyermekklinikán adta át az összegyűjtött játékokat.
Fotó: Segesvári Csaba

A Fidesz Csongrád Megyei Ifjúsági Tagozata és a Fidelitas szegedi szervezete két hét alatt gyűjtött össze körülbelül 40 ezer forint értékben játékokat cégek és magánszemélyek – többek között Bodó Imre, Becsey Zsolt fideszes politikusok – segítségével. A játékokat tegnap a szegedi gyermekklinikának ajándékozták. A kis betegek közül akit lehet, már hazaengedtek az ünnepre, de a bent lévő gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak, amelyből minden osztályra jutott.

A szegedi városházán háromszázötven gyermeket ajándékoztak meg.
Fotó: Frank Yvette

A Rókusi Általános Iskola diákjai a battonyai gyermekfalu lakóit ajándékozták meg pénteken. A szegedi tanulók több mázsa tartós élelmiszert – lisztet, cukrot –, szappant, játékokat gyűjtöttek össze. Az ajándékot Karsai József, Battonya szocialista polgármestere vette át az iskolában.

A Bölcsőde utcai gyermekotthon kis lakói a Délmagyarország ajándékainak örülhettek.
Fotó: Frank Yvette

Kiadónk és a Cégregiszter focikupára nevező cégek felajánlásaiból a Bölcsőde utcai gyermekotthon számára adtunk át ajándékcsomagot. A gyerekek nagy örömmel fogadták a bébiételeket, játékokat, zenei CD-ket és mesefilmeket. A támogatást nyújtó cégek: Délmagyarország Kiadó, Szeplast Nyílászáró- Gyártó Kft., Lambda Systeme Kft., Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Lochner Kft., Szegedi K&F Kft., Hansa- Kontakt Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus lakókocsitűz Bordányban

Bordány - Kigyulladt, majd egy gázpalack miatt felrobbant egy lakókocsi péntekre virradó éjjel… Tovább olvasom