Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Ünnepi fényár – hatmillióból

Sötétedés után ma először működik majd a karácsonyi díszkivilágítás Szegeden. A Tisza Lajos körutat öt kilométer hosszú fényfüzér borítja, a Klauzál téri karácsonyfát többek között százötven égő díszíti.
Mától ünnepi fényár világítja meg Szegeden a Széchenyi teret, a Belvárosi hidat, a Kárász utcát, a Dugonics teret és a Tisza Lajos körutat. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. szakembereinek több hétig tartott, amíg elhelyezték a fénycsöveket, a világítótesteket. A Tisza Lajos körúton és a Dugonics téren összesen öt kilométeres fényfűzért szereltek fel, amely sötétedéstől aranysárgává varázsolja az út menti fákat és házakat.
A Belvárosi hídon huszonnégy, míg a Széchenyi téren tizennégy hópihét ábrázoló fénysugár adja meg az ünnep alaphangulatát. A Kárász utcán a húsz csillagkapu alatt sétálhatnak a vásárlók. Polák Zoltán, a kht. köztéri berendezések ügyintézője elmondta: a felsoroltakon kívül Dorozsmán, Tápén és Szőregen is kihelyeztek karácsonyi világítást. A szegedi polgármesteri hivatal két erkélye is a karácsonyi hangulatot idézi majd. A díszkivilágításokra a cég hat és fél millió forintot költött, amiből egymillió forint lesz az áramszámla.

Szintén a mai naptól lehet megcsodálni a Klauzál téri tíz méter magas fenyőfát is, amit tegnap díszítettek fel. Először felraktak közel kétszáz, tizenöt centiméter átmérőjű csillogó, villogó díszt, majd a színes papírba csomagolt nagyobb dobozok kerültek a fára. Ezekből ötvenet akasztottak fel. Végül a 150 fehér fényű égőből álló, ötven méter hosszú fényfüzért tekerték a fa köré. A díszkivilágítást január 6-án, vízkeresztkor szerelik le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett Szegedre a város karácsonyfája

Tíz méter magas és több mint húszéves az a fenyő, amelyet tegnap vágtak ki, és szállítottak… Tovább olvasom