Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Ünnepi készülődés Szekeres Adrienéknél

Szeged - Advent beköszöntével Szekeres Adrien egy különleges, karácsonyi dalokat tartalmazó lemezzel lepte meg a közönséget. A művésznő és családja tudatosan készül az ünnepekre, s két fellépés között még arra is van ideje, hogy ajándékokat vásároljon.
– Hogyan készül a karácsonyra?
– Ugyanúgy készülök, mint bárki. Ajándékokat vásárolok, végiggondolom, mi legyen a napok menete, és a családdal közösen feldíszítjük a lakást. A gyerekekkel kis díszeket, ajándékokat készítünk, sütit sütünk.

– Mi a programjuk a szeretet ünnepén?
– A gyerekek általában délután alszanak, addig a férjem feldíszíti a karácsonyfát, a húgommal főzök, majd megterítünk. Lemegy az ajándékozás, a közös vacsora a családdal. Általában nagy családi ünnepet tartunk, a rokonok fél hat körül jönnek. Mindig együtt ünneplünk, hatalmas az őrület.

„Nagyon várjuk az ünnepet"

– Mit jelent a családod számára a karácsony?
– A családommal hatalmas karácsonyrajongók vagyunk, mindig nagyon várjuk az ünnepet, a hangulatot. Szeretjük a karácsonyi dalokat, ezért az ünneplést mindig elhúzzuk, amíg csak lehet. Ezt a gyerekek is nagyon élvezik.

– Az ajándékokat már jó előre megveszik, vagy az utolsó pillanatra hagyják?
– Igyekszem nem az utolsó percekre hagyni az ajándékvásárlást. Természetesen soha nem az utolsó pillanatban jönnek az ünnepek. A fellépések között mindig vannak üres óráim, amikor találok valami ajándéknak valót. Szerencsére én már időben kész lettem a bevásárlással.

Egy lemez is került idén a fa alá Szekeres Adriennél. Fotó: Frank Yvette
Egy lemez is került idén a fa alá Szekeres Adriennél.
Fotó: Frank Yvette

– Milyen típusú ajándékokat szokott venni? A hagyományos sapka-sál-kesztyűt, vagy törekszik különleges ajándékokra?
– Szerintem a sapka-sál-kesztyűvel sincs semmi baj, de törekszem mindig kicsit különlegesebb dolgokat kitalálni. Sokszor lehet, hogy ennél nem is nagyobb dolog, de előfordul, hogy az ember a hétköznapokban nem engedheti meg magának ezeket az érdekességeket. S az ilyen meglepetésekkel még ünnepibbé lehet varázsolni a pillanatot.

– A fellépések mellett hogy marad ideje a karácsonyi készülődésre?
– Ha az ember okosan osztja be az idejét, akkor mindent el tud intézni. Természetesen a karácsonyi időszak elég zsúfolt, de ettől függetlenül nálunk is teljes a készülődés. Ami pedig az elmaradt családi programokat illeti, valamilyen módon azt is bepótoljuk.

Thália ihlette új album

– Most jelent meg legújabb albuma, amely karácsonyi dalokat tartalmaz. Honnan jött az ötlet, hogy megjelentesse A szeretet ünnepén című lemezt?
– Két éve a Thália Színházban volt egy adventi koncert, ahol egy minialbumot ajándékoztunk a közönségnek. Akkor nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett. Idén készültünk az adventi turnéra, s ezt kiszélesítve összehoztunk egy karácsonyi lemezt, ami a vidéki fellépésekhez passzolni is fog.

– Milyen típusú dalokat tartalmaz ez az album?
– Ez a lemez 11 dalt tartalmaz, melyben vannak jól ismert és saját karácsonyi dalok is. Az adventi koncert erre épül. Természetesen csak a karácsonyi szerzeményekből összehozott koncert elég silány lenne, ezért kibővül a jól ismert szerzeményeimmel, de az olyan típusú dalokat, mint a Piszkos tánc, ezen a turnén nem adjuk elő, mert az nem lenne odaillő.

Fogadalom nélküli új esztendő

– Hogyan készül a szilveszterre? A családjával tölti, vagy koncertezni fog?
– A szilveszter munkával fog telni, de természetesen a családomra is jut majd idő, hisz nem az egész napot veszi el a fellépés.

– Újévi fogadalom?
– Nincsen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy karácsonyoznak a buddhisták?

Szeged - Ahány nemzet és vallás, annyiféle karácsonyi szokás. Az ünnep alatt mégis minden a szeretetről, a családról, az ajándékozás öröméről és a meghittségről szól. Tovább olvasom