Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Ünnepi könyvhét a városi bibliotékával Szegeden

Szeged - Jövő csütörtöktől tíz napig tartanak a 79. ünnepi könyvhét és a 7. gyermekkönyvnapok rendezvényei Szegeden. Átadják az év könyve díjat, megkoronázzák a könyvkirályt. A Délmagyarország kiadója is kitelepül a Dugonics térre.
Idén először a városi könyvtár rendezi meg Szegeden a könyvhetet. Június 5. és 14. között 14 helyszínen 80 esemény várja a könyvbarátokat – mondta el szervezők tegnapi közös sajtótájékoztatóján Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár pr-munkatársa, a rendezvénysorozat koordinátora.

A Dugonics térre 19 sátorban reggel 9-től este 7-ig kiadók, könyvesboltok és antikváriusok települnek ki. A Délmagyarország is bemutatja az újságírói által írott könyveket, illetve a kiadó gondozásában megjelent köteteket. A könyvhét ideje alatt előfizetői áron vásárolhatók meg a kiadványok azok számára is, akik még nem előfizetőink.

A zenélő szökőkút környékén – a könyvbemutatókon kívül – koncertek is lesznek, fellép Hobó, a Fool Moon és a Molnár Dixieland. Könyves beszélgetésekre várják az érdeklődőket a Somogyi fiókkönyvtárai, a Kálvária sugárúti Bibliotéka Egyesület, az MTA SZAB Székháza, a REÖK, a Grand Café, a könyvesboltok, a Bálint Sándor művelődési ház, a Millenniumi Kávéház és a Zrínyi iskola.

Tizenegyedik alkalommal jelenik meg a Szegedtől Szegedig antológia, amelyben eddig 4000 oldalon 200 szegedi szerző szerepelt. Jövő pénteken adják át 7 alkotónak a város összesen 1 millió forintos támogatását. A 2007-es év könyve díjat Tandi Lajos veszi át Kass János 80. születésnapjára megjelentetett kötetéért. A városházán a bibliotéka legaktívabb gyerekolvasói közül megkoronázzák a könyvkirályt, aki 55 könyvet olvasott el egy év alatt. Az önkormányzat a könyvheti rendezvényeket 1,1 millió forinttal támogatja.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Testvérünk: az Egészségbiztosítási Pénztár

Szeged - Speciális gyógyszert szed, pszichiátriai kezelésben részesült, meddő vagy éppen… Tovább olvasom