Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Ünnepi menetrend - korlátozásokkal: szakaszosan zárják majd le Szegeden a Belvárosi hidat

Államalapításunk ünnepén ideiglenes lezárásokra kell számítani Szegeden a városi ünnepség, illetve a tűzijáték miatt. Az SZKT sűrítőjáratokat is indít, a MÁV pedig kedvezményeket nyújt a hosszú hétvégén.
Az ünnepi rendezvényekhez kapcsolódóan ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani Szeged belvárosában hétfőn. A városi ünnepség miatt augusztus 20-án 10 és 11 óra között a városháza előtti, a Károlyi Mihály és a Kiss Ernő utca közötti útszakaszt lezárják. Aznap este a tűzijáték előtt a rendőrök szakaszosan zárják le a Belvárosi hidat: 20 óra 40 perctől a gépjárműforgalom, 20 óra 50 perctől pedig a tömegközlekedés elől. A forgalomkorlátozás 21 óra 30 percig tart.
 
A RakpartFeszt miatt a Huszár Mátyás rakparton továbbra is teljes útlezárás van, a járművezetők kedden délelőtt 9 óra 30 perctől használhatják újra az útszakaszt.

A Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) augusztus 20-án valamennyi trolibusz- és villamosvonalán munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekedteti járműveit. Amíg a tűzijáték miatt lezárják a Belvárosi hidat, az 5-ös trolik terelőútvonalon közlekednek. A tűzijáték végén pedig sűrítőjáratokat indítanak a Széchenyi tér, Kelemen utca megállóhelyről az 5-ös, 19-es összevont járatokon Makkosházra való betéréssel Körtöltés végállomás irányába, valamint a múzeum megállóhelyről 19-es troli indul a Víztorony tér felé.

A DAKK Zrt. augusztus 20-án munkaszüneti menetrend szerint közlekedteti járatait Szegeden, s mivel aznap az Auchan zárva tart, a 72-es jelzésű autóbuszvonal járatai is másként közlekednek, az ingyenes járatot pedig nem indítják.

Ideiglenes forgalomkorlátozásra készülhetnek a közlekedők Makón és Vásárhelyen is, a részleteket tegnapi cikkünkben olvashatják.
 
 MÁV-kedvezmények a hosszú hétvégén

A MÁV tájékoztatása szerint augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A társaság azt javasolja, hogy előre váltsanak jegyet az utasok, akár a jegypénztáraknál, online vagy néhány kattintással a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül. Ezen két jegytípus esetében kedvezményt is kaphatnak az utasok, így akár 20 százalékot is spórolhatnak. A hosszú hétvégén is érvényben lesznek a szokásos kedvezmények, továbbá a 26 éven aluli, de diákigazolvánnyal nem rendelkező fiatalok augusztus 20-án éjfélig vehetik igénybe a hétvégi, 33 százalékos kedvezményű menetjegyet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerkezetkész a szegedi ifjúsági centrum - 25 méter magas lesz a stadion, a Dorozsmai út felől nyílik majd a főbejárat

Szerkezetkész a szegedi ifjúsági centrum - 25 méter magas lesz a stadion, a Dorozsmai út felől nyílik majd a főbejárat
Jól halad a Szegedi Ifjúsági Centrum építése. A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásaként készülő… Tovább olvasom