Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ünnepi programok

Csongrád megye - Lovasok viadala Ópusztaszeren, fúvószenekari hangverseny Szegeden, kenyérkészítés Hódmezővásárhelyen - rengeteg ünnepi látványosság várja az érdeklődőket holnap.
Szent István és Gizella királyné szobrának koszorúzásával és az országzászló felvonásával indul az ünnepi megemlékezés Szegeden holnap 10 órakor. Az új kenyeret Kondé Lajos, az egyházmegye püspöki helynöke áldja meg, beszédet mond Botka László polgármester, majd magyaros táncbetétekkel látványossá tett fúvószenekari hangverseny következik. 16 óra 45 perctől a Hóra Színház produkciója nyitja a Huszár Mátyás rakparti rendezvények sorát – olasz, lengyel, vajdasági magyar táncegyüttest is láthatnak az érdeklődők. 20 órakor fáklyás felvonulás kezdődik a Tiszán, a hajóállomásnál, majd az Első emelet koncertezik.

Kiss-Rigó László megyés püspök celebrálja a vásárhelyi Szent István-templom ünnepi szentmiséjét 9 órakor, majd megszenteli az új kenyeret a 10 órakor kezdődő városi ünnepségen. Beszédet mond Lázár János polgármester. A pódiumszínpad galériaudvarában a kenyérkészítéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a Kossuth téri nagyszínpadon a Kaláka, majd Csík János és barátai muzsikálnak. A Budapesti Operettszínház művészei 19 órától lépnek színpadra.

Nemzettudatnapra várja vendégeit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. 9 órától lovasversenyt rendeznek, déltől nomád lovasbemutató, gólyalábasok komédiája, játszóház, kirakodóvásár, harcművészeti bemutató lesz. Az ünnepi megemlékezés 14 órakor kezdődik az Árpád-emlékműnél. Duray Miklós felvidéki politikus és Vincze László országgyűlési képviselő mondja el gondolatait, majd Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke adja át az önkormányzat alkotói díjait. A Maros Táncegyüttes után Mahó Andrea musicalműsora, majd Balkan Fanatik-koncert kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadtéri Dózsájával ünnepel a Duna Televízió

A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik idei produkcióját, a Dózsa című tánckrónikát tűzte műsorra az államalapítás ünnepén a Duna Televízió. Tovább olvasom