Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Ünnepi székházavató

Az Országgyűlés elnöke, politikusok, polgármesterek, gazdasági vezetők, művészek. Az új, szegedi sajtóház avatására elegáns vendégsereget vár a Délmagyarország. A lapot kiadó cég a legmagasabb szinten képviselteti magát: eljön Lord Rothermere, azaz Jonathan Harmsworth, a brit anyavállalat elnöke is.
A új épület csinosításán, a szerkesztőség berendezésén dolgoznak a szakemberek. Fotó: Karnok Csaba
A Délmagyarország új székházának avatására népes vendégsereget hívtunk. A legfőbb közjogi méltóságok közül Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke jön Szegedre. De az ünnepségre várjuk a Délmagyarországot kiadó cég brit anyavállalatának elnökét is. Lord Rothermere, azaz Jonathan Harmsworth, a Daily Mail and General Trust első embere.

A kétnapos ünnepségsorozat ma este kezdődik. A szegedi közművelődési palota csodálatos épületében díszvacsorát rendezünk. Ezen jelen lesz – többek között – Botka László, Szeged polgármestere és felesége, valamint Lázár János, Hódmezővásárhely első embere és neje, továbbá Frank József, a megyei közgyűlés elnöke, Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, Oláh János, a Fidesz szegedi elnöke. Meghívtuk Szabó Gábort, a szegedi egyetem rektorát. A megye nagyobb városainak polgármestereit is várják a vacsorára: Buzás Pétert Makóról, Szirbik Imrét Csongrádról, Nógrádi Zoltánt Mórahalomról.

A Délmagyarország és a Délvilág új sajtóházán tegnap az utolsó simításokat végezték a szakemberek. Fotó: Karnok Csaba
A győri székhelyű Lapcom Kft. vezetéséből is többen érkeznek, eljön Szammer István igazgató is. A Délmagyarországot Pap Klára kiadóigazgató és Szetey András főszerkesztő képviseli. A Lapcom Kft. nemzetközi vállalatbirodalom része. A brit Daily Mail cégcsoport képviseletében a díszvacsorára érkezik Ken Thompson és Edward Hawkins, a Northcliffe csoporttól Michael Pelosit.

Az új, Szegeden a Szabadkai úton fölépült székházat holnap adjuk át. Erre az ünnepségre várjuk Szili Katalint és Lord Rothermere-t. A Daily Mail legfelsőbb vezetéséből eljön Vivien Baring és Neil Osborn is. A sajtóház építőit a kivitelező cég vezetője, Imre István képviseli.

Kétszázötven vendéget, a megye közismert gazdasági, kulturális, politikai személyiségeit hívtuk meg az ünnepélyes alkalomra. Ott lesz – többek között – Szőkefalvi-Nagy Erzsébet, a lapunk legkorábbi példányait őrző Somogyi-könyvtár igazgatója, Székhelyi József színidirektor, Szeri István, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke. Kass János grafikusművész. A vendégeket a nyomda hatalmas, egyelőre üres csarnokában fogadjuk, amelyet virágkompozíciókkal, szőnyegekkel teszünk otthonossá. Fellép a Szegedi Kortárs Balett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pengeváltásokkal a régi kerékvágásban

Három hónapos szünet után pénteken ülésezik újra a szegedi képviselő-testület. Az önkormányzati… Tovább olvasom