Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Üres a hivatal – négy óra az átírás

Nyári szabadságot a polgármesteri hivatal tisztviselőinek fele vehet ki egyszerre, igaz, ügyfél is alig lézeng. Mégis találtunk dühös várakozókat.
A szegedi Széchenyi téren tegnap délelőtt tízkor már 39 fok dühöngött az aszfalton, amikor benéztünk a polgármesteri hivatalba. Annak ellenére, hogy a polgármester, a jegyző és két alpolgármester is nyaral – a hivatal malmai őrölnek. A kedd nem általános ügyfélfogadási nap, az elsötétített emeleti irodákat csak a huzat járta be. Bent halkan diskuráló ügyintézők, különben csak papírcsörgés és ventilátorok surrogása.

A szürke irodaépület két ügyfélszolgálata két véglet. Az általános irodán klíma hűtötte terem, a két ügyintézőnél most a szocpolnak és a lakástámogatásnak van szezonja. Az egyetlen ügyfél negyedóra alatt Csapó Attila volt a családjával. – Eljöttünk Rómába, de nem láttuk a pápát – foglalta össze a családfő a teljes sikertelenséget derűs iróniával. A bankban és a hivatalban is pillanatok alatt hozzájutottak az információhoz: nem kaphatnak hitelt. Szemben, az építési irodán az ügyfélhívó és a számítógép is felmondta a szolgálatot, a légkondicionáló az nem, mert az itt soha nem is volt. Megint negyedórát vártunk egy ügyfélre. Tóth Éva mindennapos vendég, mivel férje tervező, és a nyári szünetben besegít neki. – Az engedélyeket hozom-viszem. Soha nem
Lárma és bűz szezonja

A közszolgák szabadságolási terv szerint mehetnek nyaralni, legfeljebb az ügyintézők fele van távol. Az általános igazgatási irodán legtöbben egy-két hét szabadságot terveznek be júliusra vagy augusztusra – tájékoztatott Ácsné Gunda Judit irodavezető. Panasz kevesebb érkezik, megszaporodnak azonban a csendháborítással és állattartással kapcsolatos feljelentések.  
várok tíz-tizenöt percnél többet. Érdekes, annyiszor elmondták, hogy itt a hétfő és a péntek a legzsúfoltabb, de mostanában az ügyfelek napot váltottak, a keddet és a csütörtököt duzzasztják – magyarázta az asszony.

A Huszár utcai irodákban is körbenéztünk, vajon ugyanígy konganak? – Kevesen vannak nyáron, pörögnek az ügyek – biztattak a kifelé jövők, látva, hogy szörnyülködünk az információnál várakozó sor miatt. Ha választhattunk volna, mit intézzünk, tegnap a népesség-nyilvántartóban egyeztettük volna adatainkat pillanatok alatt, de gyorsasági rekordot döntött a jogosítványcsere is.

Az adóiroda – nincsen nyári határideje egyik befizetésnek sem – szintén ügyfélmentesen kongott, csak a ventilátor kavarta a meleget. Az egyik klímás váróterem négy ügyféllel a szociális irodáé.

Herédi Angélának elég volt az ebédideje a lakástámogatás papírjaira. A másik hűvös sarokban várt a legtöbb, nyolc ügyfél a lakcímkártyájára. A negatív csúcsot a közlekedési osztály tartja az épület legtetején eldugva – a legszűkebb, legmelegebb váróban délben forrponton izzottak az indulatok. Átlag másfél órája ücsörgött ott négy férfi. Nádudvari Pálék dolguk végeztével elmesélték: négy órába telt egy autó átírása. És ekkor a láthatáron feltűnt egy asszony, ételhordóval. A verejtékben úszó várakozók tehetetlenül felhördültek – és fél órát hozzászámoltak az ügyük menetidejéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarékon a szegedi kórház

Lapunk információja szerint hatvan-hetven embert küldtek el tegnap a nemrégiben két és fél milliárd… Tovább olvasom