Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Úrhatnám polgára REÖK-színpadon

Szeged - Idén nyáron sem maradnak Moliére nélkül a Szegedi Szabadtéri nézői: az Úrhatnám polgárt mutatják be a Kálvária sugárúti kis színpadon.
A komédiát áthatja Parti Nagy Lajos sziporkázó nyelvi humora, a dalszerzője pedig a világzene egyik különleges művésze, Szirtes Edina Mókus. Az elit körökbe kapaszkodó újgazdag Jourdaine-t Balog József alakítja, a komédia fő humorforrását jelenti, hogy mennyien próbálják kihasználni hiszékenységét és tudatlanságát: Herczeg T. Tamás rendező azt is megmutatja, milyen kiszolgáltatott ez a tanulni, fejlődni vágyó ember.

A Jourdaine-t hitegető „barátot", Dorante grófot Sorbán Csaba játssza.

Úrhatnám hősünk keres magának egy imádnivaló hölgyet, aki lehetőleg nem a kiábrándítóan józan felesége, Csorba Kata karaktere. Dorimene grófnő – akit Borsos Beáta alakít – pont megfelelő erre a célra, legalábbis Jourdaine így gondolja. Főhősünk nem adná hozzá lányát korábbi udvarlójához, a Barnák László által alakított Cléonte- hoz. A vak szerelmest vezető inasával, akit Kosztolányi József játszik, végül hatalmas őrületbe rántják a történetet, melynek végén még a talpraesett szolgálólány, Farkas Andrea karaktere se marad hoppon.A szerelmesek kergetőzése hidegen hagyja Jakab Tamást, aki a filozófus szerepében leginkább a hangképzés tisztaságával van elfoglalva. Az előadást július 20-án, 21-én és 22-én tekintheti meg a közönség a REÖK Szabadtéri Színpadon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosok és tűzoltók futottak a gyerekekért

Orvosok és tűzoltók futottak a gyerekekért
A Dóm téren kicsik és nagyok futottak együtt a szegedi Gyermekklinika sebészeti osztályáért. Ezúttal… Tovább olvasom