Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Uszodamesterek - állandó készenlétben

Mórahalom - Nyári diákmunkának indult, főállás lett belőle: a mórahalmi Kiss Anita és Ótott Kovács Szabolcs medenceőrként kezdte, most uszoda- és szaunamesterek.
Amikor a gyerekzsivajtól hangos mórahalmi strand zajába élesen belehasít az úszómester sípja, egy pillanatra megáll az élet, elcsendesedik a közönség. A gyerekek körbenéznek, tekintetükben a kérdés: én voltam?

Néha Kiss Anita és Ótott Kovács Szabolcs uszodamester is belefúj sípjába. – Minden medencének megvan a szabálya. A kültéri úszómedencében a két úszósávban ugrálni, játszani tilos. Labdázni sem szabad. Fejes, hasas, segges, talpas ugrás megengedett, de a szaltó szigorúan tilos. Ha valaki nem rugaszkodik el jól, fejjel eshet a startkőre – magyarázta a 21 éves Szabolcs, aki 2012 nyarán került a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe medenceőrként.

Szabolcs és Anita a medence partján.Diákmunkának indult, főállás lett belőle. Fotó: Schmidt Andrea
Szabolcs és Anita a medence partján.Diákmunkának indult, főállás lett belőle. Fotó: Schmidt Andrea

A medenceőrre 120 centiméternél mélyebb vizet nem lehet rábízni. – Nyári munkaként indult, de a főnökeim láttak bennem fantáziát, rábeszéltek, hogy maradjak – mondta a mórahalmi fiatalember, akinek végül ez lett a főállása.
– Süt a nap, szépek a lányok – sorolta hivatása előnyeit. Az árnyoldalról szólva azt mondta, életet még nem kellett mentenie, csak apróbb sérüléseket, horzsolásokat látott el.

Mindketten uszodamesterként dolgoznak. Annyi különbözteti meg őket az úszómestertől, hogy ők nem oktathatnak úszást.

Kiss Anita 2009 és 2010 nyarán kezdett diákmunkásként, 2010 őszétől állandó munkatársa a fürdőnek. Anita és Szabolcs mindketten szaunamester is. Az országos Szauna Szeánsz Oscar versenyen Szabolcs az ötödik, Anita pedig a kilencedik helyen végzett a közelmúltban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt szegedi polgármesterjelölt is szerepel az adóslistán

Csapó Balázs egykori szegedi polgármesterjelölt és képviselő, valamint Thirring Ákos és Székely Gyula is szerepel az adóhatóság legfrissebb szégyenlistáján. Tovább olvasom